İkinci kez Beşiktaş’a dönen ve ilk dönemine göre bambaşka bir profil çizen Ricardo Quaresma, siyah beyazlılarla bu kez mutlu sona ulaşacağına inanıyor.

Hürriyet'ten İsmail Er'e açıklamalar da bulunan Portekizli yıldız, “Şampiyonluğa 7 raund kaldı” diyor. Quaresma’ya, ringe çıkmasını teklif ettiğimde “Ben zaten doğduğumdan beri ringlerdeyim, ama yeşil sahalardaki ringlerdeyim” diyerek, güzel bir ironi yapıyor. Quaresma, boks eldivenlerini giyip ringde bize poz verdikten sonra gittiği Portekiz Milli Takımı’nda saçlarını önce sarıya boyattı, ardından da kesti. Böylece saç sakala dair kafalarda oluşacak sorulara bu şekilde cevap verdikten sonra, siyah beyazlı taraftarların sevgilisi Quaresma’nın yaptığı çarpıcı açıklamalara geçelim:

"BEŞiKTAŞ, BARCELONA’DAN DAHA ZOR"

"Futbolun gerektirdiği görselliği izleyenlere sunmak için çok çalıştım. 11 yaşından bu yana çalım, trivela, rabona, ikili mücadelede vücut çalımı ve topu yönlendirme konusunda kendimi geliştirdim. Futbol yaşamımda Porto ve Sporting Lizbon’un yeri ayrıdır. Beşiktaş ise, benim için yaşam biçimi. İstanbul ve Beşiktaş, ailemiz gibi. Barcelona, Porto, Chelsea, Inter’de de forma giydim. Ancak Beşiktaş’ta oynamak, Barcelona’da oynamaktan çok daha zor! Çünkü İspanya’da teknik, Türkiye’de ise, fizik güçle mücadele ediliyor.”

"RAKiPLER BiZi ÇOK HIRPALADI"

“Profesyonel boksu çok severim. Bu maçların raundları üç dakika sürer. Bir dakika da dinlenme zamanı olur. Boks maçları toplam 12 raund sürer. Futboldaysa 34 haftalık bir raund var. Ve şu gün itibarıyla, bizim geriye sadece 7 raundumuz kaldı. Kalan maçlarımızı da mutlu şekilde bitirerek, ringden zaferle ayrılmak istiyoruz. Sezon boyunca bazen rakiplerimiz tarafından hırpalandık. Elbette ringe çıkan her riski göze alır. Beşiktaş olarak, bugüne kadar inanılmaz mücadele ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Beşiktaş tarihinin en önemli dönemindeyiz. Yönetimimiz bir taraftan stadı yaparken, diğer taraftan da şampiyonluk yolunda inanılmaz gayret sarf etti. Bizim başarımız için seferber oldular.”

ARENA’YA GOLLE DONMEK iSTiYORUM

Ricardo Quaresma, Beşiktaş’ın, yıkılan İnönü Stadı ile birlikte Vodafone Arena’da da sahaya çıkacak tek yabancısı olarak tarihe geçecek. Portekizli, yeni stada golle merhaba demek istiyor.

Quaresma, hem yıkılan İnönü Stadı’nda, hem de yerine yeniden yapılan Vodafone Arena’da sahaya çıkacak. Portekizli böylece bunu gerçekleştiren tek Beşiktaşlı yabancı olacak. Bunun da ayrıca heyecanını yaşadığını söyleyen Quaresma, daha sonra şunları dile getiriyor: “Vodafone Arena Stadı’na gollerimle dönmek istiyorum. Yıkılan İnönü Stadı’nda Manisaspor’u 4-1 yendiğimiz maçta 2 gol atmıştım. O maçı unutamam. 19 Haziran 2010’da İnönü’deki imza törenimi de unutamam. Beşiktaş’ın dünyaca ünlü taraftarları Çarşı’nın stadı doldurup adımı marş olarak söylemesi hâlâ aklımda. Gol atmadım ama G.Saray’ı 2-0 yendiğimiz maçta çok iyi performans sergilemiştim. O da unutulmazlar arasındaki maçımdı.
Beşiktaş formasıyla ilk golümü ise, Plizen Vıktoria’ya atmıştım; hem de trivela yaparak...”

SIRT NUMARASI TAKINTIM YOK

“11 yaşındayken 10 numaralı formayı giyiyordum. Daha sonra 7 numarayı verdiler. Hayatımda 7’nin uğuruna inanırım. Şanslı numaram 7, fakat numara takıntım yok. Beşiktaş’ta 7 numarayı Gökhan Töre giydiği için bu kez 17 numarayı seçtim.

QUARESMA’DAN YENi iMAJ

İki hafta önce Portekiz Milli Takımı’nda oynamak üzere ülkesine giden Ricardo Quaresma, döndüğünde bir hayli değişmişti. Saçlarını önce sarıya boyayan yıldız futbolcu, hemen ardından kestirdi. Q17, dün ise yüzüne yaptırdığı göz yaşı dövmesiyle idmana çıktı.

FENERBAHÇELiLER DE BENDEN iMZA iSTiYOR

“Beşiktaş taraftarları gibi Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Konyaspor ve Bursaspor taraftarları da beni gördükleri yerde fotoğraf çektirip, imza istiyor. Bunu anlıyorum çünkü sevilen ve sevdiren bir futbol oynuyoruz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr