Amerikalı Yonga Üreticisi Qualcomm, akıllı saatler için geliştirdiği son işlemci Snapdragon Wear 2100’un, ilk olarak Fossil’s new Q Wander ve Q Marshall modellerinde kullanılacağını duyurdu.
Söz konusu işlemci, Android temelli akıllı saatler için, Qualcomm tarafından yaratılan ikinci işlemci konumunda. Amerikalı şirketin üst düzey yöneticisi Jim Merrick’e göre, akıllı saatler söz konusu işlemci ile küçük çapta bir devrim gerçekleştirecek. Zira söz konusu yonga, öncülerinden çok daha kompakt olmasına rağmen büyük bir işlemci gücü üretiyor; üstelik bunun için son derece az enerjiye ihtiyaç duyuyor. Bu da, akıllı saatlerin batarya ömürlerini kayda değer biçimde uzatıyor.


Snapdragon yongalar, hali hazırda, Android akıllı saat dünyasının yüzde 80’inin de yer alıyor. Böylece Qualcomm, açık ara lider konumunda bulunuyor.
Amerikalı şirket sözcüsü; “Fossil ile güçlü bir dostluk geliştirdik. Gelecekte de, Fossil ile karşılıklı işbirliğimiz, hiçbir sekteye uğramadan devam edecek. Yakın gelecekteki amacımız; Fossil gibi spor saat üreticileri ile daha güçlü ilişkiler kurmak ve akıllı saat dünyasını, şimdikinden daha fazla büyütmek olacak. Bunu, başarabileceğimize dair inancımız tam. Günü aydınlatmakla yetinmeyeceğiz, geleceğe ışık tutma misyonunu, şirketimizin önde gelen politikaları arasında uygulayacağız.” ifadelerini kullandı.

Galaxy S7 Vulkan API desteğine kavuşuyor!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr