PYD’li bir yetkili, El Bab’ın alınmasının ardından bir sonraki hedefin Menbiç olduğunu duyuran Türkiye’nin böyle devam etmesi durumunda yeni bir savaş çıkacağı uyarısında bulundu.

Reuters’a konuşan PYD yönetimindeki Cizire Kantonu yöneticilerinden Abdülkerim Saruhan, Türkiye’nin kuzey Suriye’de ilan edilen ‘demokratik model’den korktuğunu savunarak Türkiye’nin asıl amacının bunu engellemek olduğunu söyledi.

PYD denetimindeki kantonların Türkiye ile komşu olmak istediğini belirten Saruhan, buna karşılık Ankara’nınsa tehditlerde bulunarak Suriye topraklarını ‘Fırat Kalkanı’ harekatıyla işgal ettiğini savundu.

Saruhan, Türkiye’nin Menbiç’e saldırması durumunda karşılık verileceğini belirterek, “Eğer Türkiye böyle devam ederse, Suriye’nin kuzeyinde yeni bir savaş başlayacak” dedi.

PYD yetkilisi, Türkiye’nin müdahalesi söz konusu olursa gerekirse YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) de bölgeye takviye güç göndermeye hazır olduğunu belirterek, “Bu kente bir başka gücün girmesine izin vermeyecekler” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr