İsveç'e ziyarette bulunan PYD lideri Salih Muslim, Stockholm'de basın mensupları ile bir araya geldi. 
Kürtlerin, savaş alanında elde ettikleri ilerlemeyi etki alanını genişletmek için kullanacağı iddialarını kabul etmeyen Muslim, böyle bir stratejileri olmadığını belirterek, "Bizim için önemli olan IŞİD ile en güçlü olduğu yerde mücadele edilmesidir. IŞİD'in Rakka'’daki varlığı biz Kürtler için bir tehdittir. Ancak gelecekte Rakka'’yı yönetmek gibi bir iddiamız yok" dedi.

Dagens Nyheter gazetesinin haberine göre, eleştiri ve suçlamalarını daha çok Türkiye'’nin de desteğini alan Özgür Suriye Ordusu'na yönelten PYD lideri, "Onlar ne özgür, ne Suriyeli ne de ordu. Onlar, Suriye’de din devleti kurmayı amaçlayan yabancı cihatçılar" diye konuştu.

Suriye’'de gelecekte özerk birimlerin federatif yönetimini savunan PYD Lideri Salih Muslim, Suriye sorununda bazı diğer aktörlerin 'yüzsüzlüğünü' anlayamadığını belirterek, "Suriye’'nin geleceğinin dış güçler tarafından belirlenmesi doğru (hukuki) değil. Biz Suriye’'nin gelecekte tek bir devlet olabileceğine inanmıyoruz. Bu nedenle federatif bir sistemi savunuyoruz" dedi.  Kaynak: Cumhuriyet.com.tr