Tokyo'da Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile yaptığı görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin, Erdoğan'la, Suriyeli taraflara Astana'da görüşmelerini önermek konusunda anlaştıklarını aktardı.

Sputnik'in haberine göre Putin, Astana'daki temasların Cenevre görüşmelerine ek olarak yapılmasını düşündüklerini kaydetti. Suriye'de bundan sonraki aşamanın ülke genelinde ateşkes sağlanması olması gerektiğini belirten Putin şu ifadeleri kullandı:

"ERDOĞAN'LA ANLAŞTIK"

"Bu nedenle Suriyeli taraflara —biz Suriye hükümetine, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da silahlı muhaliflere barış görüşmelerine barışçıl bir yerde devam etmelerini önermek konusunda anlaştık. Bu yer, Kazakistan'ın başkenti Astana olabilir." Putin şöyle devam etti:

Eğer taraflar onay verirse, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'e bu teklifi götüreceğiz. Gerçekleşmeleri hâlinde, bu görüşmeler Cenevre'dekilerin rakibi olmayacak. Fakat Cenevre'deki görüşmeleri tamamlayacaklar.

'DOĞRU OLAN SİYASİ BİR ÇÖZÜMÜN BULUNMASININ HEDEFLENMESİ'

Putin, "Her durumda, (Suriyeli) taraflar her nerede bir araya gelirlerse gelsinler, bana göre doğru olan siyasi bir çözüm bulunmasının hedeflenmesi" diye ekledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr