Rusya lideri Putin, şu vurguyu yaptı: "Bunlar, durumu içeriden istikrarsızlaştırmaya, bizi daha itaatkar hale getirmeye ve hükümete olan güveni sarsmaya yönelik girişimler. Bundan daha basit bir yöntem yok."

Panama Belgeleri'nde adının geçtiği söylenen ve yakın arkadaşı olan Rus müzisyen Sergey Roldugin'e de gönderme yapan Putin, "Rusya Devlet Başkanı'nın bir arkadaşı bir şeyler yapmış, bunun mutlaka yolsuzlukla bir ilgisi vardır (diye düşünüyorlar). Ama hayır, burada hiçbir yolsuzluk unsuru yok" dedi.

‘ROLDUGİN GİBİ İNSANLARLA GURUR DUYUYORUM’

Roldugin'in Rusya'daki pek çok müzisyen gibi başka işler de yaptığını ve bir şirkette hisseleri olduğunu söyleyen Putin, "Bu şirket üzerinden belirli paralar kazanıyor ama milyarlar kazanmıyor. Durum hiç de böyle değil" deyip şunları vurguladı: "Roldugin, kazandığı paranın neredeyse tamamını yurtdışından müzik enstrümanları alıp bunları Rusya'ya getirmeye harcıyor. Roldugin gibi insanlarla gurur duyuyorum."

‘SURİYE'NİN DEVLET YAPISINI GÜÇLENDİRDİK’

Putin, konuşmasında Suriye konusuna da değindi. Rus lider, ülkesinin askeri operasyonlarının Suriye'nin devlet yapısını ve bu ülkenin meşru hükümetini güçlendirdiğini söyledi.

Suriye ordusunun Rus hava güçlerinin yardımıyla yeni yerleşim yerlerini terörist grupların elinden geri aldığını vurgulayan Putin, "Bizim görevimizi yerine getirdiğimiz açık. Ancak Suriye'de kritik bir dönem noktasına ulaştığımızı söylemek için erken" ifadelerini kullandı.


(Kaynak: Sputnik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr