Rus Vedomosti gazetesinin, toplantıya katılacak bir isim ve bir hükümet yetkilisine dayandırdığı haberine göre toplantının özel bir gündem maddesi bulunmuyor. Ancak toplantıda petrol üretiminin azaltılması veya dondurulması ile petrol vergilerinin ele alınması bekleniyor.

Toplantıda herhangi bir karar alınması da beklenmiyor. Habere göre toplantıya Rusya Maliye Bakanlığı’ndan herhangi bir temsilci davet edilmedi. Bu yüzden de vergilerle ilgili bir değişiklik kararı alınması beklenmiyor.

Gazeteye göre Vladimir Putin, petrol üreticileri ile Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) aldığı petrol üretimini dondurma kararını görüşecek.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da daha önce Rus liderin petrol endüstrisi temsilcileriyle ile bir toplantı yapacağını doğrulamış; ancak bir tarih vermemişti.

Rusya ve OPEC, bu ay ortalarında Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen toplantıda düşük fiyatlar nedeniyle petrol üretimini dondurma kararı almıştı. Toplantıya OPEC üyesi ülkelerin enerji bakanları ile Rus temsilciler katılmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr