Son zamanlarda yaşanan terör olayları her ne kadar piyasalarda olumsuz hava estirse de emlak uzmarları bunun konut alıcıları için bir fırsat olduğunu söylüyor. 

Gayrimenkul sektörü için 2015 oldukça zor bir yıl olmuştu. 2 seçimi geride bırakan sektör 1 Kasım’dan sonra  umutlanmıştı. Fakat sonrasında Rusya ile yaşanan kriz ve sonrasında ülkeyi genelinde yaşanan terör olayları tüm sektörleri olduğu gibi emlak sektörünü de etkisi altına aldı. 

Tablo buradan bakınca çok parlak gibi görünmese de aslında konut tüketicileri için durum hiç de öyle değil. 

ZOR PİYASA KOŞULALARINDA KONUTA YATIRIM KAZANDIRIYOR

Gayrimenkul uzmanları zor piyasa koşullarının konut yatırımcıları için bir fırsat olduğunu söylüyor. 

Unutmamak lazım ki talebin fazla olduğu dönemlerde fiyatlar da artar. Yaşanan olaylar ister istemez talebi etkiliyor. Talep düşünce fiyatlar da otomatik olarak düşüyor. Konut yatırımcıları azalan talebi canlandırmak için kampanyalara hız veriyor. Yani bu emlak piyasasında uygun fiyat ve ödeme seçeneği ile konut sahibi olabilirsiniz. 

GÜNEŞLİ HAVADA DA PUSLU HAVADA DA EN GÜVENLİ YATIRIM

Farklı yatırım enstrümanları kısayladığımızda da konut  en güvenli yatırım olarak karşımıza çıkıyor. Döviz ve altındaki sert iniş-çıkışlar yatırımcıya güven vermiyor. Özellikle uzun vadede konut, güneşli havada da puslu havada da yatırımcısının yüzünü güldürüyor. 

MERKEZ BANKASI’NDAN UMUTLANDIRICI HABER

Konut alma kararında en etkili noktalardan biri de konut kredisi faiz oranları. Faiz oranları düşücek mi yükselecek mi sorusu kafalarda dolaşırken Merkez Bankası’ndan sevindirici haber geldi. PPK, faiz koridorunun üst bandı olan gecelik borç verme faizini yüzde 10.75’ten yüzde 10.50’ye düşürürken, faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borçlanma faizini de yüzde 7.25 düzeyinde sabit tuttu. Kredi kullanarak konut almak isteyen tüketiciler için bir fırsat. 

Kaynak Yeniemlak.com

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr