Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kadir Yıldırım, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla geçen 22 Temmuz günü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Üniversitede cemaatin üst düzey yöneticilerinden biri olduğu öne sürülen Prof. Dr. Yıldırım'ın Fetullah Gülen'in propagandasını yaparak örgüte eleman kazandırdığı, üye olmayan ve sohbetlere katılmayan kişilere örgütün gücünü kullanarak baskı yapıp sindirdiği ileri sürüldü.

Örgüt için "himmet" ve "kurban bağışı" faaliyetleri organize ettiği öne sürülen Prof. Dr. Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a küfür ve hakaret ettiği de öne sürüldü.

17-25 Aralık sürecinden sonra Prof. Dr. Kadir Yıldırım'ın twitter hesabından, 'Hizmet son nefese kadar' başlıklı paylaşımın içeriğinde, 'Günahlara karşı fren yapma niyeti ve cehdi bir civanmertliktir. Bazı zamanda bela, bela değil belki lütfu ilahidir' diye yazdı. 'An itibariyle Bank Asya hisseleri yükselmeye devam ediyor: Kime batmıştı bu banka... sesleri çıkmıyor' dedi. Fetullah Gülen'in profil fotoğrafının olduğu paylaşımların da 'Öleceksek hizmet ederken ölelim. Son nefese kadar ubudiyet ve hizmetten dûr olmamalı ve onların dünyasında kaptıkları koltukla Şah İsmail'in tahtına oturma hırsı var. Sizi anlayamazlar' dedi.

Prof. Dr. Yıldırım, 'Yalanlarla yeni Türkiye' başlıklı tweette, 'Niye hep kendi hatalarımız küçük ve masum başkalarının ki affedilmez ve büyük oluyor ya hak katındaki aksi ise', Mehmet Baransu'nun profil fotoğrafının bulunduğu hesapta ise, 'Birileri Rezaları için şeref, namusunu satar. Ötekiler hizmet, Bank asya için malını, arabasını satar. Bu farkla mücadele edemezsiniz' diye yazdı.

Attığı bu tweetler delil olan Prof. Dr. Kadir Yıldırım; emniyet, savcılık ve mahkemedeki sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. FETÖ/PDY ile bağlantısının olmadığını savunan Prof. Dr. Yıldırım ifadesinde şunları söyledi:

"Örgütle bağlantım ve üyeliğim bulunmadığı için suçlamaları kabul etmiyorum. Çalıştığım kurumda FETÖ/PDY adına himmet toplama, eleman kazandırma faaliyetim olmadı. Cumhurbaşkanına küfür ettiğim ifadesi yanlıştır. Cumhurbaşkanına küfür etmek, 75 milyon vatandaşımıza küfür etmektir. Asla kabul etmiyorum ve karakterime uygun değildir. Hatta çalıştığım kurumda kime sorulursa sorulsun benim bu yapıda biri olmadığımı anlatabilir. Twitter paylaşımlarını ben yapmadım. Benim iki yıl önce 2-3 aylık kullandığım bir twitter hesabım vardı. O dönem de bu tarz paylaşımlar yapmadım. 2-3 ay sonra hesabım hacklenmişti. Bahse konu paylaşımlardan haberim olmadı, çünkü aktif bir kullanıcı değilim ve son 1,5 yıldır ise hiç kullanmadım. Hiçbir şekilde FETÖ/PDY gibi örgütlerle işim olmamıştır. Hayatım öğrencilerim, işim ve hastalarım olmuştur. Öyle bir dönemki herkes herşeyi söylüyor. Tamamen iftiradır. Suçlamaları kabul etmiyorum. Bölge imamı olan İhsan İnal'ı kesinlikle tanımıyorum. Örgütün sohbetlerine katılmadım, lehine konuşmadım. FETÖ/PDY'nin üst düzey sorumlularından değilim. Eşimle beraber elimizdeki birikimleri çocuklarımızın ihtiyacını karşılamak için Bank Asya'ya yatırdım. Bu bankaya yatırmamın sebebi faizsiz çalışıyor olmasıdır. İhtiyaçtan dolayı peyder pey çektim. Şu an bu bankada param bulunmamaktadır."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr