Prof. Dr. Atasoy, insanları kendi çıkarına göre öldürmek, kötüye kullanmak, insanlara aklına gelen zararı vermenin sanki beceri, zeka belirtisi gibi gösterildiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Bu son derece yanlış bir mesaj. Medyanın bu konuda çok dikkatli olması gerekiyor. Özellikle çocuklara ve gençlere giden mesaj çok yanlış. Bu insanlara böyle davranmak, medyada böyle yer vermek son derece yanlış. Gençlere çok kötü mesaj vermiş oluyoruz. 'Böyle olabilirsiniz, böyle olursanız dikkat çekersiniz. İnsanlar sizi şöhret ederler' mesajı veriliyor. Ben bunu bir ahlak problemi olarak görüyorum. O zaman bu ciddi bir ahlaki yozlaşmaya sebep oluyor. Bu tür vakalar çocukların ve gençlerin gelişmesinde tehlikeli durumlar ortaya çıkartabilir. Biz böyle yaparak bazı gençlerin zihnine bunu yapmanın iyi olduğuna dair tohumlar ektik. O tohumlar yeşerecek. Yarın bizzat biz o kişiyle karşı karşıya kalabiliriz ya da çocuğumuz, yakınlarımız kalabilir. Bu da toplumumuza zarar veriyor. Bu yanlışı düzeltmek için her birey buna dikkat çekmeli, dikkat etmeli."

Atalay Filiz ile selfie çeken kamu görevlilerinin durumunu da değerlendiren Prof. Dr. Atasoy, "Böyle biriyle yan yana görünmeyi marifet saymak bence bir ahlak problemi. Çünkü gelişmiş, olgun, iyi eğitimli bir insanın neyin doğru neyin yanlış olduğunu iyi bir ayrım yapması gerekiyor ki toplum adına ve hem kendisi, hem çevresi için iyi bir birey olsun" dedi.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr