20 takımın yer aldığı ligde toplamda 1 milyar 165 milyon sterlin transfer harcaması yapıldı.Bu rakamda takımlara bölündüğünde ortalama 60 milyon sterlin civarı harcama yapıyor. Premier Lig'de geçen yıl bu rakam yaklaşık 1 milyar sterlin idi. Premier Lig'de 10 sezon önce yapılan transferlere harcanan paranın toplamı ise yaklaşık 300 milyon sterlin idi.

HARCAMALARIN RAHATLIĞI TV GELİRLERİNDEN

İngiliz takımlarının bu kadar yüksek harcama yapabilmesinin nedeni ise bu sene yenilenen TV yayın gelirleri olduğu düşünülüyor. 2013-16 sezonları arasında TV yayın gelirlerinin toplamı 3 milyar sterlinken, yeni yapılan 3 yıllık anlaşmaya göre Premier Lig ekipleri bu 3 sezonda toplam 5 milyar sterlin civarı para alacaklar.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KATILAN 4 İNGİLİZ TAKIMI TRANSFERDE 385 MİLYON STERLİN HARCADILAR

İngiltere Premier Ligi'ni, Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek 4 takım olan Leicester City, Manchester City, Arsenal ve Tottenham bu sene transfer harcamalarına toplamda 385 milyon sterlin harcadılar.

EN ÇOK HARCAMA MANCHESTER TAKIMLARINDA

İngiltere'de transfer döneminde en çok para harcayan takımlar ise 2 Manchester ekibi. Mourinholu Manchester United ile Guardiolalı Manchester City transfer döneminde 150 şer milyon sterlinden fazla para harcadılar.

Manchester United sadece Fransız Pogba için 89 milyon sterlin bonservis bedeli öderken, Manchester City ise genç İngiliz defans oyuncusu John Stones için 47.5 milyon sterlin bonservis bedeli ödedi.

TRANSFER ŞAMPİYONLUĞUNDA 2. SIRA İTALYANLARDA

Transfer sezonun da İngiltere'den sonra en çok harcama yapan lig ise İtalya Serie A. İtalyanlar transfer döneminde toplamda 590 milyon sterlin civarı harcama yaptılar. 3. sırada yer alan lig ise Almanya Bundesliga olarak gözüküyor. Alman takımları yaz döneminde 460 milyon sterlin transfer harcaması yaptılar. Transferde 400 milyon sterlin civarı harcama yapan İspanya La Liga 4. sırada olurken, yaklaşık 165 milyon sterlin harcama yapan Fransızlar 5. sırada yer aldılar.

TÜRKİYE 30 MİLYON STERLİN'DE KALDI

Türkiye Spor Toto Süper Ligi'nde ise kulüplerin kasasından yaklaşık 30 Milyon Sterlin çıktı. Transferi en çok bütçe ayıran ekip Galatasaray (14 milyon Euro) olurken, Osmanlıspor, Adanaspor, Akhisar Belediyespor ve Karabükspor yaptıkları transferlerde bonservis bedeli ödemediler.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr