İddiaya göre dün akşam bir iş yerini basan Serkan K., polis tarafından aranmaya başladı. Bugün saat 11.00 sıralarında motosikleti ile giderken durdurulmak istenen  Serkan K. kaçtı. Serkan K.'yi yakalamak için tüm ekipler seferber oldu. Merkez Çiftlik Mahallesine kadar ekipler tarafından takip edilen Serkan K., burada çembere alındı. Motosikletinden inerek bu kez yaya olarak kaçan ve elindeki pompalı tüfekle rastgele ateş eden Serkan K. mahalle halkına korku dolu anlar yaşattı.

FETÖCÜ SANAN MAHALLELİ KAZMA- KÜREKLE ÇIKTI

Kadın ve çocuklar evlere girerken, bazı erkekler FETÖ'cülerin baskın yaptığını düşünerek kazma ve küreklerle polise yardıma geldi. Polis bu olayın FETÖ olayı ile ilgisinin bulunmadığını belirtti ve vatandaşların can güvenliği için evlerine girmelerini istedi. Buna rağmen olayları yakından izleyen vatandaşlar polise, "Bırakın biz gidip onu yakalayalım" dedi.

Yaklaşık 2 saat boyunca meydanda polis tarafından ikna edilmeye çalışan Serkan K., sık sık çeşmeye gidip su içti ve yüzünü yıkadı. Polisin yanına geldiğini gördüğünde ise rast gele ateş etti ve korkulu anların yaşanmasına neden oldu. K.'nın açtığı ateş sonucu polis otosunun lastiği patladı, ayrıca saçmalar bir evin duvarına isabet etti.

MATOSİKLETİNİ ALARAK UZAKLAŞMAK İSTEDİ 

Polisleri tehdit ederek terk ettiği motosikletini tekrar alan Serkan K. pompalı tüfekle polislerin arasında geçerek Çiftlik Mahallesi'nden çıktı. Polislerin motosikletin yakıt hortumunu kesmesi nedeniyle fazla gidemeyen Serkan K. bu kez yaya olarak kent merkezine gitmeyi denedi. Elindeki tüfekle yine ateş açan Serkan K. 5 polisi yaraladı.

ÖZEL HAREKATÇILAR VURDU

Serkan K., olay yerine çağrılan Özel Harekat Polisleri tarafından Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Büyükbaş Hayvan Tesisleri önünde vuruldu. Durumu ağır olan Serkan K. ile yaralı 5 polis memuru olay yerinde hazır bekletilen ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ameliyata alınan Serkan K. tüm çabalara karşın yaşamını yitirdi. Yaralı polisler ise tedavi edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr