Diyarbakır- Bingöl Karayolu'nda 28 Temmuz günü eşi ve 3 çocuğu ile birlikte seyahat eden 30 yaşındaki polis memuru Sedat Yabalak, Tapantepe mevkiinde yol kesen PKK'liler tarafından kaçırılarak, örgütün Kandil Dağı'nda bulunan kampına götürüldü.

Halen Kandil'de bulunan ve geçtiğimiz günlerde bir videosu yayınlanan Yabalak'ın kaçırılmasına ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, kaçırılan polisin eşinin teşhis etmesi üzerine 8 Şubat günü düzenlenen operasyonla yakalanarak tutuklanan E.A.'nın, 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 21 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianameyi hazırlayan savcı; şüpheli E.A.'nın 2015 yılı Temmuz ayının son haftasında Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapatarak PKK mensupları ile birlikte yol kesme eylemine katıldığını söyledi.

Olay tarihinde Şanlıurfa'da polis memuru olarak görev yapan Sedat Yabalak'ın eşi ve 3 çocuğu ile birlikte Lice-Bingöl karayolundan Diyarbakır istikametine seyir halinde olduğunu belirten savcı, aralarında şüphelinin de bulunduğu 5-6 kişilik silahlı örgüt mensubunun Tapantepe mevkiinde yolu kestiğini kaydetti.

Mağdurun aracını durduran PKK mensuplarının Yabalak'ın cüzdanındaki kimlikten polis olduğunu anladıklarını belirten savcı, bunun üzerine şüpheli ve diğer teröristlerin cebir ve tehdit kullanarak polis memurunu kaçırdığını vurguladı.

Kaçırılan polisin eşinin şüpheliyi fotoğraftan teşhis ettiğini kaydeden savcı, E.A.'nın ayrıca silah kullanarak Lice-Bingöl karayolunu kesip devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçunu işlediğini vurguladı.

Hazırlanan iddianame Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, yargılamanın önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr