Olay geçen yıl Temmuz ayında, Ekrem Orhon Mahallesi Sahil Camii önündeki park alanında meydana geldi. İftara yakın bir saatte geçtiği park çevreye rahatsızlık veren iki genci bölgeden geçen polis memuru N.Ş.’ye şikayet eden, iddiaya göre ancak “Burada çalışmıyorum. 155’i ara” yanıtı alan Cemil Alkan, bunun üzerine “Sen polis değil misin?" diyerek tepki gösterdiği N.Ş. ile tartıştı.

Tartışma sonrasında tarafların karşılıklı şikayeti üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Cemil Alkan’ı karakola götürmek için polis otosuna bindirdi. İddialara göre bu sırada yaşanan sözlü tartışma sırasında polis memurlarının yumruklu saldırısına uğrayan Cemil Alkan’a biber gazı sıkıldı. Gazın etkisinden kurtulmak için polis aracından inen Cemil Alkan, kelepçelenerek zorla gözaltına alınmak istenmesine tepki gösterdi, kendisini tanıyan bazı polis memurlarının ikna etmesi üzerine yeniden araca bindirilerek Tophane Polis Merkezi’ne götürüldü. Yaşanan olay sırasında çevrede toplanan vatandaşlarda, Cemil Alkan'ın zorla gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Olay anı mobese kameraları tarafından görüntülendi.

1 YIL 7 AY 17 GÜN HAPİS

Rize 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ‘Hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme’ suçlamasıyla yargılanan Cemil Alkan, 'Hakaret' suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün, 'Görevi yaptırmamak için direnme' suçundan da 5 ay olmak üzere toplam 1 yıl 7 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı. Olay sonrasında kendisine yumruklarla saldıranlar hakkında şikayetçi olan Alkan’ın suçladığı polisler hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

“YUMRUKLANDIM, GÖZÜME GAZ SIKILDI”

Olay anında yaşadıklarını anlatan Cemil Alkan, çevreye rahatsızlık veren gençler için çevreden geçen polis memurundan yardım istediğini belirterek, “Polis bize yardımcı olmadı. Yaşanan tartışma üzerine karşılıklı şikayetçi olduk. Gelen polis ekipleri beni yumrukladı, gözüme biber gazı sıktı. Suçluyu almak için ekip gelmedi ama beni almak için 5 ayrı ekip gönderildi” dedi.

“32 YILIMI POLİS TEŞKİLATINA VERDİM”

32 yıl boyunca polis olarak görev yaptığını, ardından da emekli olduğunu kaydeden Cemil Alkan, “Vatandaşla muhatap olmak istemediğim için olayı polise bildirdim. Ama bana ceza verildi. Ben polisin görevini yapması için elimden geleni yaptım. İçim kan ağlıyor. Kanun karşısında elim kolu bağlı. Emniyet teşkilatına 32 yılı hizmet ettim. Hakim yeniden suç işlemeyeceğime kanaat getirmedi. Ben sokak serserisi miyim? Benim suç işleyeceğimi nereden anladın?” diyerek verilen cezaya tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr