Olimpiyat Oyunları yaklaşırken Brezilya’nın içinde bulunduğu büyük mali kriz polisleri de vurdu. Finansal bir felakete sürüklendiğini açıklayan Rio Eyalet Yönetimi, kemer sıkma politikası uygulamaya başladı.

Bütçe kesintisi en fazla devlet çalışanlarını zor durumda bıraktı. Aylardır maaşlarını alamayan polisler, sonunda çareyi Rio'daki Uluslararası Galeao Havalimanı’nda protesto gösterisi düzenlemekte buldu. 

Bir grup polis üzerinde; "Cehenneme hoşgeldiniz... Polis ve itfaiye çalışanlarına maaşları ödenmiyor. Rio'ya gelenler güvende olmayacak" yazılı bir pankart açtı.

Araçlarına koyacak benzin bulamadıkları için devreyi dahi gezemeyen polisler, şehrin bir başka noktasında da hükümeti protesto etti. Burada açılan pankartın üzerinde ise; "Polis halkı; hükümet ise olimpiyatları düşünüyor" yazıyordu.

Geçici Rio Eyalet Valisi Francisco Dornelles, federal hükümetin kendilerine vaadettiği 860 milyon Dolar’lık yardım paketini hala alamadıklarını açıkladı. 

Dornelles, söz konusu paranın kendilerine ulaşmaması halinde Olimpiyat Oyunları’nda güvenliği sağlayamayabilecekleri uyarısında bulundu.

Son dönemde adı çete savaşları ile anılan Rio'da antrenman yapan birçok sporcu silah zoruyla soyulmuştu. (ntvspor)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr