Reuters'ın haberine göre Raleigh polisi, öldüren kişinin beyaz, öldürülenin siyahi olduğunu belirtmezken kurbanın annesi olduğunu söyleyen bir siyahi kadın, polis memurunun beyaz olduğunu ve oğlunu koşarken arkasından vurduğunu açıkladı.

Raleigh Polis Şefi Cassandra Deck-Brown şüphelinin, uyuşturucu suçundan onu gözaltına almak isteyen polis memurundan kaçarken vurulduğunu ve silahın yanında bulunduğunu söyledi.

Son birkaç yılda ABD'de yaşanan ve büyük dikkat çeken siyahi ölümleri büyük bir toplumsal muhalefet yarattı. "Siyahların yaşamı değerlidir (The Black Lives Matter)" hareketi Ferguson ve Missouri'nin öldürülmesi üzerine ortaya çıkmıştı.

Raleigh WTVD TV'nin yaptığı habere göre, olayın ardından bir araya gelen kalabalık, "Siyahların yaşamı değerlidir" sloganlarıyla siyahi adamın vurulduğu yerde olayı protesto ettiler. Amerikan Sivil Haklar Derneği'nin Kuzey Karolina temsilciliği Twitter hesabından yaptığı açıklamada gece nöbetinin kurbanın hayatına mal olduğunu söyledi.

Ateş açan polis memuru, polis tarafından D.C Twiddy olarak açıklandı.

Kurbanın annesi olduğunu söyleyen kadın, Rolanda Byrd, yerel basına yaptığı açıklamada polis memurunun oğlu Akiel Denkins'e yedi el ateş ettiğini söyledi.

Deck- Brown, ABD Federal Araştırma Bürosu ve polis departmanının araştırma yapacağını ve belediye meclisine beş iş günü içinde bir rapor göndereceğini açıkladı.

Bir siyahi olan polis şefi Deck- Brown, "Aileler, polis departmanımız ve en önemlisi toplumumuz için dualarınızı istiyorum" dedi.

Amerikan Sivil Haklar Derneği, "Raleigh Belediye Meclisi Cuma günü polis memurlarının vücut kamerası giymesi konusunu tartışmak için bir araya gelecek fakat bu sorun öldürülmeler üzerine tartışılır hale geldi" şeklinde açıklama yaptı.

Protesto eden grubun sözcüsü Sarah Preston, "Beyaz olmayan birçok insan, yanlış hedef göstermeler ve görevlilerin orantısız güç kullanımı sebebiyle kurban ediliyor. Kuzey Karolina, bu gerçekliğe bağışıklık kazanmayacak" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr