1 buçuk yıl önce Suriye'teki savaştan kaçıp İstanbul'a gelen Suriyeli ailenin 7 yaşındaki kızları Zeliha Cumo'nun sokak kavgasına karışan sivil giyimli bir polisin silahından çıkan kurşunun kalbine isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiği dehşet, an be an güvenlik kamerasına yansıdı.

ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK

Kameranın saati 20.00 yi gösteriyor. Kaldırımda yürüyenlerin çoğu kadın ve çocuk. O sırada kaçışmalar oluyor. Kaldırımında duran kız çocuğu bir Suriyeli.. Ve bu onun son görüntüleri olacak. Herkes silahın patladığı noktadan kaçışırken o, ters istikamete koşuyor. Bunun neden anne ve kardeşinin o noktada bulunuşu olabilir. Çünkü bu sırada kaçışan kadınlar arasında Zehra'nın annesi de var.

AYAĞINDAN VURULAN ÇOCUĞUNU KUCAKLAYAN ANNE

Bir başka kadın elinden tuttuğu çocukla uzaklaşmaya çalışıyor ama çocuğun bacağına bir merminin isabet ettiği anlaşılıyor. Bu anne yaralı çocuğunu kucaklayıp uzaklaşmaya devam ediyor.


ZEL'NIN HAREKETSİZ BEDENİ BİR KADININ KUCAĞINDA

Bu sırada bir başka kadın görünüyor. Kucağında bir çocuk taşıyor. Bu 7 yaşındaki Suriyeli Zeliha. Hareketsiz beden bahçenin beton zeminine bırakılıyor. Zeliha hala harektesiz. Öylece yatıyor. Zeliha'nın annesi görülüyor.. Kızının üzerine kapanıyor. Görüntülerdeki ses anlaşılacak kadar yüksek değil. Ama görüntüler çarpıcı. Zeliha yine kucağa alınıp uzaklaştırılıyor. Ama kurşunun kalbine isabet ettiği ve artık yaşamadığı anlaşılıyor.

SOKAK KAVGASI : 1 ÇOCUK ÖLÜ 1 ÇOCUK YARALI 1 AĞIR YARALI

Bağcılar Güneşli Meydanı'nda sivil giyimli polisle ona saldıran 2 kişinin kavgasında patlayan silahtan çıkan kurşunlardan biri 7 yaşındaki Suriyeli Zeliha Cumo'nun ölümüne, bir başka çocuğun yaralanmasına yol açmıştı. Olaydan polise saldıran 2 kişiden 1'i de ağır yaralanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr