IŞİD örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle Giresun'da tutuklanan Ahmet Demircioğlu'nun resmi nikahsız eşi Ö.Y. hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Ö.Y.'nin geçen yıl Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 32 kişinin yaşamını yitirdiği patlamayla bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklandığı, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi.Rize'den yasa dışı yollarla geçen yıl Suriye'ye giden ve IŞİD adına savaştığı belirtilen Ahmet Demircioğlu'nu takibe alan Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu kişiyi Türkiye'ye dönünce gözaltına aldı. Tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevi'nde konulan Demircioğlu, buradan Giresun Keşap Yarı Açık Cezaevi'ne nakledildi. IŞİD'e katılmak üzere cezaevinden firar eden Ahmet Demircioğlu 29 Ocak tarihinde yakalanarak Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri adli makamlardan alınan izin ile Ahmet Demricioğlu'nun Azaklıhoca Köyü'ndeki evinde arama yaptı. Aramada ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 50 fişek ile IŞİD'in sancağı olduğu belirtilen etiketler ele geçirdi.

Soruşturmayı derinleştiren Jandarma ekipleri Ahmet Demircioğlu'nun 23 yaşındaki Ö.Y. adlı kadının resmi nikahsız eşi olduğunu belirledi.
YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 20 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen ve 32 kişinin yaşamını yitirdiği intihar saldırısıyla bağlantısı olduğu iddiasıyla geçen yıl Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde gözaltına alınan Ö.Y., bir süre cezaevinde yattıktan sonra serbest bırakılmıştı. Ahmet Demircioğlu'nun birlikte yaşadığı belirtilen, İŞİD terör örgütü üyeleri ile bağlantısı tespit edilen Ö.Y. hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütü propagandası yapmak' suçlarıyla ilgili yakalama kararı çıkarıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr