Kısa süre içinde büyük bir çılgınlık haline gelen Pokemon Go, tüm dünyada milyonlarca kişinin oynadığı bir oyun oldu. Pokemon Go'nun bu kadar kısa süre içinde bu kadar popüler olmasının önemli sebeplerinden biri ise oyunun insanların en eski dürtülerinden biri olan vahşi hayvanlar ve devasa yırtıcılarla dolu bir dünyaya dönme dürtüsüne hitap etmesi olarak gösteriliyor.

POKEMON GO'NUN HİLESİ BULUNDU

Pokemon ararken ölen veya hırsızlığa uğrayan kişilerle ilgili yayılan hikayeler her ne kadar bir panik havası yaratmış olsa da pek çok kişi Pokemon Go'nun kendilerini dışarı çıkıp gerçek dünyadaki insanlarla tanışmaya teşvik ettiğini söyleyerek oyunun ruh ve beden sağlıklarına ne kadar büyük bir katkıda bulunduğundan bahsediyor. Bir zamanlar çocukları evde tutan Pokemon, bugün aynı çocukların, yani bugünün yetişkinlerinin dışarı çıkıp sosyalleşmesini sağlıyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN POKEMON GO UYARISI

'Pokemon Go, insanların en eski dürtülerinden birine hitap ediyor'

İngiliz The Independent gazetesinde Andrew Griffin imzasıyla çıkan bir haber ise Pokemon Go'ya ve insanları bu oyunu oynamaya çeken sebeplere yönelik yeni ve bir o kadar da çarpıcı bir bakış açısı sunuyor. Habere göre, Pokemon Go insanların yapay veya sanal bir şekilde de olsa vahşi hayvanların ve devasa yırtıcıların dünyasına döndüklerini hayal etmelerini sağlıyor.

Diğer bir deyişle, dünyayı kasıp kavuran oyunun aslında insanların vahşi hayata dönme dürtüsünün bir yansıması olduğu düşünülüyor. Pokemon Go, her ne kadar bu konuda gerçek bir deneyim sağlamıyor olsa da, yine de insaların şaşırtıcı, korkutucu ve heyecan verici bir dünyada yaşadıklarını hayal etmesini sağlıyor. Üstelik bu öyle bir dünya ki insanlar gerçekten bir şeyleri öldürme ihtiyacı da duymuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr