Henüz üç ülkede resmi olarak satışa çıkmasına karşın dünya çapında milyonlarca kullanıcı Pokemon Go oyununu farklı yöntemlerle telefonlarına indirdi. Servislerdeki aşırı yüklenmeden dolayı Pokemon’un dünya çapında çıkışı ertelendi. IOS ve Android mobil platformlar için üretilen ve sanal mağazalarda piyasaya çıktıktan kısa süre sonra dünya çapında bir çılgınlığa dönüşen Pokemon Go oyunu, henüz ülkemizde yayımlanmasa da yüz binlerce Türk oyuncu, mobil telefon hesaplarındaki ülke konumlarını değiştirerek oyunu telefonlarına yüklemeyi başardı. Oyunun Türkiye ve dünya çapında resmi olarak bu hafta içinde yayımlanması bekleniyordu. Ancak oyunun üreticisi Nintendo’nun servislerinde yaşanan aşırı yüklenmenin bunu geciktirdiği belirtiliyor.

Virüs uyarısı

Şu ana kadar sadece ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki telefon kullanıcıları tarafından resmi olarak indirilebilmesine karşın sosyal medya devi Twitter’ı indirme sayılarında geçmeyi başaran Pokemon Go, bir diğer popüler sosyal medya uygulamasını da yakalamak üzere. Ancak güvenlik uzmanları, oyunu resmi mağazaların dışından veya farklı yollar kullanarak indirenlerin virüs saldırılarına karşı tehdit altında kalabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Pokemon Go’da oyuncular akıllı cihazları ve bluetooth bağlantılarıyla gerçek dünyada Pokemon yakalayıp, birbirleri ile savaştırabiliyor. Oyun ilk olarak Game Freak tarafından 1996’da rol yapma oyunu (RPG) olarak çıkarılmıştı.

Diyanet-Sen tepkili

Pokemon Go çılgınlığına Türkiye’den de ilginç tepkiler geldi. Habertürk’ten Aykut Yılmaz’ın haberine göre pokemonların zaman zaman camilerde de bulunmasına ise Diyanet- Sen Başkanı Mehmet Bayraktar sert tepki gösterdi. Bayraktar, “Bu İslam dininin en güzel ibadet evi olan camileri hafife almaktır” dedi. Öte yandan İngiliz Independent gazetesinde çıkan bir habere göre, Pokemon GO’nun bu kadar hızlı yayılmasına sebep olarak insanların ilkel avcılık dürtülerine hitap etmesi gösterildi.

Polisten Pokemon uyarısı

Pokemon Go oynayanlar ilginç olaylar da yaşadı. Geçen günlerde Türkiye’de bir oyuncu pokemon yakalamaya karakola gittiğinde gözaltına alındığını öne sürerken, ABD’de Pokemon Go oyuncularının yaşadığı bazı ilginç olaylar ise şöyle:

-Kansas’ta eşcinsellik karşıtı söylemleriyle bilinen Batı Baptist Kilisesi’ni mekân edinen oyunculardan biri tarafından yaratılan pembe bir pokemon karakteri kilisenin tepkisini çekti.

-Wyoming’deki pokemon avlamaya çıkan 19 yaşındaki oyuncu, nehir kenarında ceset bularak durumu yetkililere rapor etti.

-Popüler ilan sitesi Craiglist’te kendini ‘Golbatchan’ olarak tanıtan 24 yaşındaki bir kadın, Pokemon Go’da saatine 20 dolar verene pokemon yakalacağını bildirdi.

-Missouri polisi silahlı soyguncuların, oyunu tenha bölgelerde pokemon oynayan oyuncuları soymak için kullandığını açıkladı ve oyunculardan dikkatli olmalarını istedi.

Nesrin Cavadzade’nin Instagram hesabı hacklendi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr