Adana Kürkçüler’de bulunan ve yaklaşık 40 kişinin çalıştığı Ocak İnşaat Temizlik ve Medikal Sanayi Ticaret Şirketi’nde sabah saatlerinde henüz belli olmayan bir nedenden yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına vatandaşların haber verdiği Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi müdahalede bulundu.

Gelen ekiplerin yangını kontrol altına alamaması üzerine takviye ekipler çağrılırken, bir ekip de yangının deponun diğer kısmına sıçramaması için malzemeleri başka tarafa taşıdı. Ekiplerin rahat müdahale edememesi üzerine dozerler tarafından fabrikanın bir kısmındaki duvar yıkılarak açılan kısımdan ekipler müdahaleye devam etti.

Kimyasal maddelerden dolayı birkaç küçük patlamanın yaşandığı yangın, ekiplerin yaklaşık bir buçuk saatlik müdahalesi sonrası kontrol altına alınabildi. İtfaiye ekipleri daha sonra fabrikada soğutma çalışması yaptı.

Vatandaşlar, yangının çok küçük bir şekilde başladığını ancak kimyasal maddelerden dolayı bir anda büyüdüğünü anlattı. Ekiplerin de zaman kaybetmeden yangına müdahale ettiğini ifade eden vatandaşlar, yangın çıkan yerde o esnada kimsenin olmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr