Hakkari- Çukurca karayolunun 15'inci kilometresinde iki gün önce PKK'lı teröristler tarafından durdurup kimlik kontrolü yapıldıktan sonra ateşe verilen maden yüklü 3 TIR'ın Meskan Ölmez Madencilik Şirketi'ne ait olduğu belirtildi. Şirket sahibi işadamı İsmet Ölmez, Hakkari kent merkezindeki ofisinde bugün açıklamalarda bulundu. Hakkari Üzümcü Köyü arasındaki karayolunda kendisine ait olan 3 TIR'ın ateşe verildiğini belirten Ölmez şöyle konuştu:

"Bu bölgede 1924'ten beri yaşıyoruz. Dedelerimiz ve babalarımız burada yaşamışlar. Onlar rahmete gitmiş, onların mirasçısı olarak biz kalmışız. Daha önce babalarımız, dedelerimiz çiftçilik yapıyordu. Bizler de kamyonculuk, muavinlik, çiftçilik yaptık. Neticede şu anda da gördüğünüz gibi 2005 yılından beri çinko madeni işletiyoruz. Büyük firmalar bu bölgeye gelmiyor. Köyümüzde çinko madeni bulunduğu için biz işletiyoruz. 2005 yılından beri bir kiralık kepçe ile başlayarak şu anda 10 TIR'ın üzerinde aracımız var, 15-20 tane büyük kamyonumuz, kaya damperlerimiz var ve bir tesis de kurmuşuz. Belki Doğu ve Güneydoğu'nun en önemli tesislerinden bir tanesi. 30-35 milyon TL arasında bir yatırımı buraya yapmışız. Ben ve ailem burada para kazanıp, bazı Hakkarililer gibi gidip metropollerde yatırım yapmıyoruz. Babam ve dedem burada yatıyorsa ben buraya hizmet yapmak istiyorum ve başka işlere de vesile olmak için bu bölgeye yatırımcıları çekmek için uğraşıyoruz."

HAKKARİLİLERE YAZIKTIR
İsmet Ölmez, kendisinin ve ailesinin de herhangi bir siyasi partiye üye olmadığını belirterek, "Ben sadece Hakkari'de, Hakkari'nin öz kaynaklarıyla ihracat yapabilecek bir metal çıkarıyorum. Bu parayı da Hakkari'de tüketiyorum. Geçen yıl da bir kepçemiz yakıldı. 330 olan işçi sayımızı 140'a düşürdük. Hakkari'de ne kadar fakir vatandaşın olduğunu biliyorum. Belediyeden ve valilikten daha çok bunlara yardım ediyorum" dedi.
Buradaki şirketinde çalışan personelin tümünün Hakkarili olduğunu vurgulayan Ölmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yolu kesip, araçlarımı yakmanın ne anlamı var. Biz bu bölgede yaşıyoruz. Benim silahım yok ki. Ben PKK'ye zarar verecek güçte değilim ki? Benim bütün stratejik yatırımlarım, bu bölgede. Akkaya'da çalışıyorum PKK bölgede. Meskan'da çalışıyorum yine öyle. Dicle ile Lice arasında çalışıyorum yine öyle. Buradan Mersin, Van, Esendere'ye kadar bütün araç gereçlerim bu bölgede taşıma yapıyor. Şimdi kalkıp birilerinin yalan söylemesiyle TIR'larımı yakmak bir çare midir? Hakkari zaten boşaltıldı. Hakkari'nin zenginleri, esnafı yüzde ellisi buradan göç etti. Sadece imkanı olmayan insanlar kalmış. Gelsinler bir açıklama yapsınlar. Ben senin TIR'larını bunun için yaktım desinler. Devletle savaşı varsa gidip devletle savaşsın."

5-10 BİN İNSAN BURADA EKMEK KAZANIYOR
"Kimi göndersen yoldan geçen araçları yakabilir. Yani araba yakmakla bölgeye hizmet gelmez ki. Hakkarililere yazıktır. Hayvancılık, çiftçilik bitti. Kimi PKK'ye katıldı öldü, kimi korucu oldu öldü gitti. Bu nesil Zap Suyu kadar yürekleri yanmış. Eğer bu böyle devam ederse biz de buradan çekip gideceğiz. 5 -10 bin insan burada ekmek kazanıyor."

PKK'liler Diyarbakır'da maden ocağına ait 3 TIR'ı yaktı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr