"Hüseyin Ali" mahlasıyla Özgür Gündem'de yazan PKK'nin Kandil'deki liderlerinden Mustafa Karasu, CHP'yi IŞİD ile dolaylı ittifak yapmakla suçladı. Karasu "IŞİD ile mücadele eden bir güce düşmanlık yapmak IŞİD’e güç vermektir. Şimdi IŞİD Mınbiç’te sıkışmış. AKP, MHP ve CHP’siyle birlikte IŞİD’i bu durumdan kurtarmaya çalışıyorlar" dedi.

Mustafa Karasu, gazetedeki yazısında CHP'yi şu ifadelerle hedef aldı:

"CHP haklı olarak AKP’nin IŞİD ile işbirliği yaptığını söylüyor. Ancak AKP’yi suçlarsam devlet zarar görür mantığıyla AKP’nin IŞİD ile işbirliğini tam ortaya koymuyor. Çünkü AKP 'Ben bu politikayı devletin çıkarı için uyguladım, sen nasıl beni dünyaya ihbar edersin' diyor. CHP de geri adım atarak IŞİD’lilerin tedavi edilmesi gibi en zayıf argümanla olayı gündemleştiriyor. Halbuki AKP iktidarı binlerce IŞİD’liyi sınırdan geçirmiştir. Urfa, Antep, Kilis ve Hatay’da birçok nokta IŞİD üssü olarak kullanılmıştır. IŞİD’e lojistik, cephane, hatta silah desteği sunulmuştur. Hem Kürt düşmanlığı hem de mezhepçi ilişkiler nedeniyle IŞİD ile ortak çalışmıştır. Birçok IŞİD birimi MİT tarafından yönlendirilmektedir. MİT’teki dış operasyon birimi IŞİD ile iç içe geçmiştir. CHP bu ilişkinin mezhepçi ve Esad düşmanı yanını kem küm ederek söylüyor, ama bu politikayı Rojava düşmanlığı ve Kürt düşmanlığı için yaptığını söyleyemiyor. Bu gerçeği ortaya koyarak Kürtlerle neden düşmanlık yapıyoruz, anlaşalım; Suriye’nin demokratikleşmesinde biz de rol alıp IŞİD’in yenilgiye uğratılmasını sağlayalım diyemiyor. İşte bu çıkmaz CHP’yi AKP politikalarının uygulanmasına zemin yapıyor.

"BAHOZ ERDAL VURULDU HABERLERİ ASLINDA..."

Şimdi CHP de kalkmış Avrupa’da neden Rojava Devrimi ile ilgili fotoğraf sergisi açılmış diyor. Vatan millet Sakarya anlayışıyla AKP’nin yedeğine düşüyor. CHP neden bu kadar YPG ve PYD düşmanlığı yapıyor? Bu düşmanlık aslında IŞİD ile dolaylı ittifak haline girmek demektir. IŞİD ile mücadele eden bir güce düşmanlık yapmak IŞİD’e güç vermektir. Şimdi IŞİD Mınbiç’te sıkışmış. AKP, MHP ve CHP’siyle birlikte IŞİD’i bu durumdan kurtarmaya çalışıyorlar. Aslında Bahoz Erdal vuruldu haberleri de IŞİD’e moral vermek için çıkarılmıştır."

(Kaynak: Odatv)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr