İstanbul’un en eski semtlerinden Piyalepaşa’nın 500 yıllık hikayesinin anlatıldığı “Geçmişten Günümüze Piyalepaşa” Sergisi İstanbullular tarafından yoğun ilgi gördü. 19 Şubat’ta Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyarete açılan ve 31 Mart’ta sona ermesi planlanan sergi gördüğü yoğun ilgi sebebiyle Nisan 2016 sonuna kadar tarih severleri ağırlamaya devam edecek.

Polat ve Piyalepaşa İstanbul, 500 yıllık köklü bir geçmişe sahip olmasına rağmen bugüne kadar hakkında özel bir araştırma yapılmayan Piyalepaşa’ya hakettiği iade-i itibarı kazandırmak için çok özel iki projeyi hayata geçirdi.

Merkezinde yüzlerce yıllık bir Mimar Sinan eseri yükselen, İstanbul'un altın çağında yoktan var edilen, zamanında çiçeklerin bahçesi olarak anılan ve bugün İstanbul'un tam ortasında yer alan Piyalepaşa, Osmanlı İmparatorluğu’nun yükseliş devrinden başlayarak Cumhuriyet’e uzanan bir kültürel mirası taşıyor.

19 Şubat’ta Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyarete açılan ve 31 Mart’ta sona ermesi planlanan Geçmişten Günümüze Piyalepaşa sergisi İstanbullular tarafından yoğun ilgi gördü. Açıldığı günden bu yana 28.601 kişi tarafından ziyaret edilen serginin bitiş tarihi, devam eden ilgi sebebiyle uzaltıldı. Geçmişten Günümüze Piyalepaşa sergisi, sanatseverlerle Nisan 2016 sonuna kadar Rahmi M. Koç Müzesi’nde buluşmaya devam edecek. Sergi, Piyalepaşa semtinin ve kurucusu Piyale Paşa'nın hikâyesi ile birlikte çeşitli dönemlerden izleri ve İstanbul'un en eski haritalarından bir kısmının da orijinallerini ziyaretçilere sunuyor. Hazırlanan sergide yer alan nadide eserlere Akdeniz korsanları, Mimar Sinan'ın benzersiz dehası ve çiçek bahçelerinin görsel şöleni eşlik ediyor. İzleyenlere yarım bin yıllık bir panorama sunan sergide aynı zamanda İstanbul'un en eski haritalarından bir kısmı da sergileniyor.

Hasköy Rahmi M. Koç Müzesi’nde 30 Nisan 2016’a kadar sergilenecek olan Geçmişten Günümüze Piyalepaşa Sergisi, Pazartesi günleri hariç 10.00-17.00 saatleri arasında tüm ziyaretçilere açık olacak. 

Detaylı Bilgi İçin: https://business.facebook.com/events/1030195677040856/

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr