Barcelona forması altında 8 La Liga ve 4 Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayan Lionel Messi'nin Katalan ekibinden ayrılma ihtimali, şimdiden takım arkadaşı Gerard Pique'yi rahatsız etmiş gözüküyor.

Katalan televizyonu TV3'e açıklamalarda bulunan Pique, Barcelona'nın altyapısı La Masia'dan beri dostu olan Messi'nin bir gün takımdan ayrılacağını bilmesine karşın bunu kabullenmenin zor olduğunu ifade etti. Başarılı stoper, "Leo eşsiz bir futbolcu. Elbet bir gün Barcelona'dan ayrılacak ve o gün biz, babasını kaybetmiş çocuklar gibi olacağız." sözleriyle, Arjantinli yıldızın ayrılığının nasıl bir etki yaratacağını tarif etti.

Pique ayrıca, Barcelona'nın bir daha Messi, Xavi, Puyol ve Iniesta gibi isimlerden oluşan bir La Masia jenerasyonu yakalayacağını sanmadığını belirterek, "İkinci bir Messi gelmeyeceği gibi böyle bir jenerasyon da gelmeyecek. Umarım yeniden böyle bir ekip görebiliriz ancak açık söylemek gerekirse bunun yaşanacağını pek düşünmüyorum." diye konuştu.

29 yaşındaki Gerard Pique, Barcelona altyapısından çıktıktan sonra bir dönem Manchester United ve Real Zaragoza formaları giydikten sonra 2008 yılında Barcelona'ya dönmüştü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr