Pınar Karşıyaka, 29 Mart'ta İtalya'da oynanacak rövanş için küçük de olsa avantaj yakaladı. Zorlu karşılaşma sırasında Umana Reyer Venezia'dan Melvin Ejim, bir ayağı çizgi dışındayken pota altında aldığı topu sayıya çevirmesi üzerine başhakemin bunu işaret etti. Ancak, hiç kimsenin işareti görmemesi ve ev sahibi takımın zamanında itiraz etmemesi üzerine bu sayının geçerli sayılınca Karşıyaka önemli avantajdan oldu.

Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda çekişmeli geçen karşılaşmada ilk yarının bitimine 5 dakika 8 saniye kala yeşil-kırmızılı ekip 36-21 öndeyken Umana Reyerli Melvin Ejim, bir ayağı çizgi dışındayken pota altında aldığı topu sayıya çevirdi. Hırvat Başhakem Srdan Dozai, bu esnada oyuncunun dışarıdan geldiğini el işaretiyle açıkça göstererek topu Pınar Karşıyaka'ya verdi. Başhakem Dozai'nin sayıyı iptal etmesini masa hakemleri, oyuncular, teknik adamlar, tribündeki taraftarlar fark etmedi. Pınar Karşıyaka'da Petway pota altından oyunu başlatırken, masa hakemleri de sayıyı Umana Reyer lehine skor tabelasına yazdı. Çift maçlı eleminasyon usulüne göre oynanan seride, İtalyan ekibine çok kritik öneme sahip 2 sayılık avantaj sağlayan bu olayı karşılaşmayı televizyondan izleyen bir taraftarın uyarısıyla öğrenen KSK yöneticileri pozisyonu salonda FIBA yetkilileri ile izledikten sonra sayıya itiraz etti. Ancak yeşil-kırmızılıların itirazı, karşılaşma bitiminden itibaren 20 dakikalık yasal süre içinde yapılmadığı için geçerli sayılmadı.

KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI'NA TEPKİ

Pınar Karşıyaka'nın grup aşamasında İzmir'de 40 sayı fark attığı Umana Reyer Venezia'yı çeyrek final ilk randevusunda 3 sayı farkla yenebilmesi şaşkınlık yaratırken, salonda Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a gösterilen tepkiler maçın önüne geçti. İlk yarı bitiminde VIP salonunda, Başkan Akpınar'ın geçen hafta Beşiktaş'ın futbolda Olympiakos ile oynadığı müsabakayı İstanbul'da izlemesine tepki gösteren bazı taraftarlar ile Akpınar'ın korumalar arasında arbede oldu. Başkan Akpınar salona dönerken Beşiktaş aleyhine küfürlü tezahüratta bulunan bir grup taraftar, son periyotta salondan ayrılan Akpınar'ı yuhladı. Bu anlardan sonra tribünde yer yer seyirciler arasında da kavga çıktı. Tribünler oyundan koparken takım, maçın en kritik anlarında taraftar desteğinden yoksun kaldı.

Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, olanları onaylamanın mümkün olmadığını kaydederek, "Herkesin protesto hakkı var. Ama tepki kişisel saldırıya girdiği zaman yanlış. Tüm salonda ve oyuncularda bu anlardan sonra konsantrasyon bozukluğu oldu. Takım ne yazık ki bu olaydan negatif etkilendi. Biz bunu 2013'te evimizdeki Eurochallenge finalinde de yaşamıştık. Maalesef benzer bir olayla daha karşılaşmış olduk. Takım Avrupa'da sezonun belki de en önemli sınavını verirken bunların yaşanması bizi üzdü. FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Final Four organizasyonunu almaya çalışıyoruz. FIBA yetkilileri de salondaydı ve protokolde gözlerinin önünde yaşanan gerginlikten negatif etkilenebilirler. Her şeye rağmen 3 sayı da olsa avantajlıyız ve İtalya'dan Final Four vizesiyle döneceğiz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr