Atatürk Havalimanı'na iniş ve kalkış yapacak uçakların güzergahlarında tüm önlemlere rağmen drone uçurulmaya devam ediliyor. Yapılan haberler, uyarı levhaları ve yaptırımlara rağmen drone uçuranlar, hava trafiğini tehlikeye düşürüyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü dronelerin kaydı için çalışma başlatmış, havalimanının çevresinde izinsiz drone uçurulmaması konusunda uyarılarda bulunmuştu. Buna rağmen havalimanının havadan görüntüsünü almak isteyenler, bölgede yine drone uçurdu. Son olarak THY’nin iç hatlar uçuşunu gerçekleştiren pilotu, inişi sırasında havada drone gördü. Hemen Atatürk Havalimanı uçuş kontrol kulesi ile irtibata geçen pilot, durumu rapor etti. Pilotla kule arasındaki konuşma şöyle gerçekleşti:

PİLOT: Efendim, bulunduğumuz pozisyona göre, sağ arka geride yani 170 başta bir tane drone var. Yaklaşık bizden 700-800 feet aşağıda.
KULE: Hangi istasyon, şuan bu bilgiyi veriyor
PİLOT: 1-8 D (Delta)
KULE: Gerekli konuyu hemen kuruyorum, teşekkür ediyorum.
PİLOT: Yaklaşık 5 milde, biz 5 milde uçuyoruz.
Pilotla yapılan bu konuşmalar üzerine kule görevlisi, dronenin göründüğü bölgedeki diğer pilotlarla irtibata geçti. Bölgede drone görüp görmediklerini sordu. Görmeleri durumunda bilgi vermelerini istedi. Pilotlarla kule arasında şu konuşma gerçekleşti:

GÖRÜRSEK HABER VERECEĞİZ

KULE: Bulunduğunuz pozisyonda alt tarafta drone takip edebiliyor musunuz sizde?
PİLOT: Şuan arıyoruz göremedik.
KULE: Drone takibini yapıp bilgi verir misiniz? Aynı pozisyonda rapor edilmişti. Muhtemelen 4,500-5.000 arasında
PİLOT: Mutabıkız bizde gördük biraz önce, bizde ikaz ettik. Şuan arıyoruz görürsek haber vereceğiz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr