TSK'de yeni pilot alımı hakkında açıklama yapan Kurtulmuş, "TSK'nın pilot açığının kapatılmasıyla ilgili düzenlemeler yapılmış, yeni pilot alımı ve bir vesileyle TSK'dan ayrılan pilotların yeniden kazandırılmasıyla ilgili düzenleme yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

OHAL döneminde 3. kez Saray’da toplanan Bakanlar Kurulu'na Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar
ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

Bakanlar Kurulu sonrası basın toplantısında konuşan Kurtulmuş'un TSK ile ilgili satır başları şöyle:


TSK yapılandırması devam ediyor: (Kuvvet komutanlıklarının durumu) TSK’nin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili çalışma devam ediyor. Kuvvet Komutanlıklarının Savunma Bakanlığı’na bağlanması bundan sonraki yapılandırmanın ana kurallarından birisidir. Tabii ki askeri nitelik bakımından bunların başka bağlantı içinde olması kaçınılmazdır. Kuvvet komutanlıkları MSM’ye, jandarma ve sahil güvenliğin İçişleri bağlanması önemli adımlardır.

Pilot açığı kapatılacak: TSK’nin pilot açığının kapatılması için yeni pilot alımı, eskiden pilot olup da ayrılanların yeniden TSKye kazandırılması ile ilgili düzenleme yapıldı.

Askeri hastaneler: GATA ve askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi düzenlendi. Kapatılan askeri okullarda sözleşmelerin feshi kararlaştırıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr