İki kişiden sopalarla dayak yiyen Suriyeli çocuklardan Muhammed Belve (16), Suriye'nin Halep kentinden iki yıl önce ailesiyle Türkiye'ye sığındıklarını, Antakya'da kiraladıkları evde ailesiyle yaşadığını ve karton toplayıp satarak geçinmeye çalıştıklarını söyledi.

"EKMEĞİ ALIP, HARAM OLMASIN DİYE YARIN PARASINI VERECEKTİM"

Olay gecesi birlikte çalıştığı dayısının oğlu Fedi Abdulgani ile eve aç geldiklerini, evde ekmek bulamayınca açık iş yeri aramak için dışarı çıktıklarını anlatan Belve, şunları söyledi: "Gece karton topladıktan sonra eve geldim. Açtım ve evde ekmek yoktu. Ekmek almak için dışarı çıktım ancak açık bir yer bulamadım. Kapalı bir iş yerinin önündeki dolapta ekmek gördüm. Ben ekmeği alıp yarın, iş yerine tekrar gelerek haram olmaması için parasını vermek istiyordum. Tam ekmeği aldığımız sırada iş yeri sahipleri gelerek bizi yakaladı ve dövmeye başladılar. Bize bağırmaya başladılar. O sırada çalışarak aldığım cep telefonumu da aldılar. Bir ekmek için bizi dövdüler. Yakalandığımız sırada defalarca 'Ekmeğin parasını vermeye razıyız' dememe rağmen bizi dövdüler. 5 gündür karakola ve hastaneye gidip geliyorum. İşimden de oldum."

Belve'nin kuzeni Fedi Abdulgani de kapalı iş yeri önünde duran dolapta ekmek gördüklerini ve aç oldukları için aldıklarını ifade etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr