Projede, tamamı balkonlu ve körfez manzaralı, 1+1’den, 5+1’e kadar farklı büyüklükte 111 konut ve 65 home-ofis var. Ege Perla, 18 bin 392 metrekare alan üzerinde, otopark ve alışveriş merkeziyle brüt 130 bin metrekare alana sahip.

Yaklaşık 25.000 metrekare kiralanabilir alana sahip alış veriş merkezi için marka karması neredeyse tamamlanmış durumda. Konutlarıyla olduğu kadar alış veriş merkeziyle de oldukça iddialı olan Ege Perla projesi, İzmir’in sosyal hayatını da değiştireceğe benzer. Ege Perla, kuşkusuz tüm İzmir’e ama özellikle de Alsancak’lılara büyük değer kata- cak bir proje. Proje, İstanbul’un en gözde avmlerinden Kanyon’a tarzıyla ve mimarisiyle değil ama merkezi konumu ve Levent Bölgesi’nde yarattığı sosyal canlılık açısından çok benzetiliyor. Ancak İstanbullular bilir ki bu avmde, kışın insanın ayakları geri gider zira adı üzerinde bir kanyon mimarisi var. Kanyon’a her gidişimde keşke maketle gibi binaları da zahmetsiz masafsızca yıkıp yeniden yapabilsek diye düşünürüm. Ege Perla avm de umarım ki kanyonda yaşanan olumsuzluklar da göz önünde alınarak tasarlanmıştır.

Zira İzmir’in iklimi de önümüzdeki 20 ila 30 yılda İstanbul’u aratmayacak.

Ege Perla’nın projesi Aga Khan ödüllü mimar Emre Arolat. Her Emre Arolat projesinde gördüğümüz yoğun ahşap kullanımı, ahşap bantların yarattığı modern ama sıcak hava bu projede de dikkat çekiyor. Bir mimar için iyi mimar ya da kötü mimar tanımından daha fazla önemsediğim şey o mimarın bir tarzının bir imzasının olması.

Beğenirsiniz beğenmezsiniz, özgün yada esinlenmiş bir tarzın olduğunu da düşünebilirsiniz hatta ama bir mimarın en az 10 yıldır projelerine baktığınız zaman gördüğünüz oturmuş bir tarz varsa, kimse kusura bakmasın ama o mimar iyi bir mimardır.

Yapımcı Firma: İş GYO

Proje Tipi: Rezidans, Ofis

Konut Sayısı: 111

Arsa Alanı: 18392 m2

Konut Tipleri: 1+1 , 2+1 , 3+1, 4+1, 5+1

Metrekare Alanı: 83 - 425 m2

Teslim tarihi: Haziran 2016

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr