Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira ve Robin van Persie, Braga maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. 

PEREIRA: ŞAŞIRACAKSINIZ

İlk sözü alan Portekizli teknik adam; "Braga ile ilgili genel bir özet yapmak istiyorum. Türkiye'de Porto, Benfica ve Sporting biliniyor ancak ben Braga'yı çok iyi tanıyorum. Braga iyi oyunculardan kurulu, hedefleri olan bir takım. Türk taraftarları yarın Braga'yı görünce şaşırabilir ama ben şaşırmayacağım, çünkü onları biliyorum. Braga kaliteli bir takım ancak biz de kaliteli bir takımı. Kendi kozlarımız var, zaaflarımız var, tıpkı Braga'nın olduğu gibi. Aslında bütün Avrupa takımlarının aynı sorunları var. İki maçın da son derece çekişmeli ve zorlu geçeceğini düşünüyorum" dedi.

"BİLİYORUM, TANIYORUM"

Braga'nın teknik direktörü Fonseca'nın "Fenerbahçe favori açıklamasını" hatırlatan Pereira; "Anlayabiliyorum, neden böyle bir açıklama yaptığını da biliyorum. İki takım da iyi takımlar olduğu için burada. Favori konusuna geleceksek, favori sahada belli olur. Portekiz'den ayrıldığım günden bu yana Portekiz futbolunu takip ediyorum, sadece futbolu değil, her şeyi takip ediyorum. Braga iyi bir takım ve en büyük avantajım onları iyi tanımam. Oyuncuları tanıyorum, hocalarını tanıyorum ve yarın buraya nasıl geleceklerini, hangi mantelitede oynayacaklarını biliyorum. Oynamayı seven iki takımın çok iyi bir gösterisi olacak" diye konuştu.

"KAZANMAK İSTEYEN BİR 11 SAHADA OLACAK"

Takımlarım saha hocalarının istediği gibi çıkacaklarının altını çizen deneyimli çalıştırıcı: "Her takım, kendi hocasının isteklerine göre sahaya çıkar. Şu anda yıllar öncesinden daha farklı bir Braga var. Yarın sahaya süreceğim 11, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan, tüm özverisini sahaya koyan ve kazanmak isteyen bir 11 olacak. Bunu garanti edebilirim" ifadelerini kullandı.

VAN PERSIE: "BRAGA'NIN KALİTESİ ORTADA

Vitor Pereira'dan sonra sözü alan van Persie ise; "Braga, geçtiğimiz hafta Porto'yu 3-1 yendi ve bu durum aslında onların ne olduğunu anlatıyor. Manchester United'da forma giydiğim dönemde Braga ile iki maça çıktım, kazandık ve oynadıkları futbol hala aklımda. Çok iyi oyunculardan kurulu bir takım, bu akşam onları bir kez daha izleyeceğiz ve her zamanki gibi onlara en iyi şekilde hazırlanacağız" dedi.

SAYFAYI YENİLEYİN...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr