Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Lokomotiv Moskova'yla oynayacakları Avrupa Ligi son 32 turu mücadelesi öncesinde basın mensuplarının karşısına geçti. Rakiplerine karşı sabırlı ve dengeli bir oyun oynamak zorunda olduklarının altını çizen Pereira, taraftara rakibi baskı altına almaları çağrısında bulunurken, Türkiye ile Rusya arasındaki politik gerilimle ilgilenmediğini de ifade etti.

Pereira'nın açıklamaları şu şekilde:

"KALİTEMİZİ 25 MAÇ BOYUNCA İSPATLADIK"
Yarın bir Avrupa Ligi karşılaşmasına çıkacağız. İyi sonuç alabilmek için hırslıyız. Kontrataklarla kaliteli hücumlar üreten bir takımla oynayacağız. Değerimizi ve kalitemizi biliyoruz. 25 maç boyunca da bunu ispatladığımızı düşünüyorum. Bildiğiniz gibi 25 maçlık bir yenilgisizlik serisi yakalamıştık. Ama Antalyaspor maçında seviyemizi sahaya yansıtamadık. Kasımpaşa maçında ise kaliteli bir görüntü sergiledik. Yarın da Kasımpaşa karşısındaki hırslı ve agresif görüntüyü görmek istiyorum. Topa sahip olmak, oyunu domine etmek istiyoruz. Aylardır oluşturduğumuz takım kimliğine uygun bir görüntü sergilemek istiyoruz.

"TARAFTARIMIZIN DA YARDIMIYLA"
Taraftarlarımızın da yardımıyla buradan iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz. Takımı ateşlesinler. Takım da bu desteğe uygun bir cevap versin. Bizim saha içerisinde hayatımızı bu kulüp için verdiğimizi göstermemiz gerekiyor. Maç sonunda taraftarımız ve takımımız elinden geleni yapmış olsun ki birbirimizin yüzüne bakabilelim. Sonuçtan bağımsız olarak bu kulübün ne kadar değerli bir kulüp olduğunu birlikte hissedelim.

"BEN SİYASETTEN ANLAMAM"
Türkiye ile Rusya arasındaki politik gerilim benim aklımdan bile geçen bir konu değil. Futbol futboldur, siyaset siyasettir. Biz yarın sadece bir futbol maçı oynayacağız. Hiçbir oyuncunun işin siyaset yönünü düşündüğüne inanmıyorum. Ben siyasetten hiç anlamam. Yarın sadece bir futbol maçı oynayacağız.

"KADRODA ÇOK FAZLA OYUNCU İSTEMEDİK"
Kadromuz çok fazla sayıda oyuncudan oluşmuyor. Yönetimle birlikte aldığımız karar bu. Bu oyuncularla yolumuza devam edip başarılı olacağımıza inandık. Bu kadro üç kulvarda mücadele edebileceğimiz bir kadro. Şubat ayı bizim için birçok şeyi belirleyen bir ay olabilir. Her çıktığımız maçta son derece konsantre olmalıyız. Biz şu an ligde, kupada ve Avrupa'da hedeflerimiz için mücadele edebilmeye hazırız.

"DENGEMİZİ ASLA KAYBETMEMELİYİZ"
Kazanırsak avantajlı oluruz. Zekamızı kullanarak oynamalıyız. Deyim yerindeyse üzerine haldır huldur gidebileceğimiz bir rakiple oynamayacağız. Akıllı oynamalıyız. Dengemizi asla kaybetmemeliyiz. Üst düzey konsantrasyonla mücadele etmeliyiz. Rakibin vereceği boşlukları sabırla beklemeliyiz. Kolay top kaybı yapmamalıyız ve oyunun bir kaos oyunu haline gelmesine kesinlikle izin vermemeliyiz. Pozisyona giren bir takım görmeyi severim tabii ki ve rakibe pozisyon vermeyi de hiç sevmem.

"KÜÇÜK HEDEFLER BÜYÜK HEDEFLERE GÖTÜRÜR"
Avrupa Ligi'ni Andre Villas-Boas kazandığında ben de teknik ekibin parçasıydım. Ben de kazandım diyebilirim yani. O sezonda biz sürece tur tur bakmıştık. Sezon başında çok uzun vadeli hedefler koymak yerine adım adım ilerlemek, adım adım hedefler koymak daha doğru olur. Beraber çalıştığım oyunculara ve benimle çalışan herkese teşekkür ediyorum. Başarılı bir kariyerim oldu. Şu anda lig yarışına devam ediyoruz, kupada mücadelemiz sürüyor ve Avrupa Ligi'nde de yolumuza devam ediyoruz. Porto ile 4 kupa kazanırken ben de teknik ekibin parçasıydım, dediğim gibi ve hep maç maç baktık. Bazı insanlar uzun vadeli hedefler koyarlar ama bana hayatın öğrettiği çok önemli bir şey var: Küçük hedefler sizi büyük hedeflere götürür ve adım adım devam etmek gerekir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr