Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Konyaspor'u 3-0 mağlup ettikleri mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

Mücadeleyi değerlendiren Pereira, "Diğer karşılaşmaların detaylarına bakarsak, bu karşılaşmada daha çok topa sahip olduğumuzu, hücum etmeye çalışan bir takım olduğumuzu belirleyebiliriz. Stratejik anlamda bu akşam daha zeki olduğumuzu düşünüyorum. Konyaspor ne istediğini iyi bilen bir takım. Kendi taraftarlarının önünde, ateşli bir atmosferde mücadele ettiler. Şu anda tur bitmiş değil, devre arasındayız, ama finale kalmak istiyoruz" dedi.

VOLKAN ŞEN İLE ALPER POTUK'UN YERİNİ DEĞİŞTİRMESİ

Mücadele içinde Volkan Şen'in pozisyonunu değiştirme nedeni sorulan Portekizli hoca, "Rakibimizin sağ bek pozisyonunda oynayan oyuncu etkili bir oyuncu. Maç önü konuşmamızda kenarları kullacağımızı söylemiştik. Alper ile Volkan Şen'in kanatlarını o yüzden değiştirdim. Herkesin bir oyun karakteri vardır. Koşmak gerektiğinde, takım halinde bunu yapmamız gerekiyor. Defansif anlamda bazı görevlerimizi bu anlamda yerine getirmemiz gerekiyor. Taktik açıdan görevini istediğim şekilde yapamıyordu. Kanat değişikliği sonuç da verdi, Alper kanadı dengeledi. Bunlar futbolda var, saatlerce konuşulacak şeyler değil" cevabını verdi.

KONYASPOR İLE LİGDE OYNADIKLARI MAÇ İÇİN...

Konyaspor ile oynadıkları lig maçı için konuşan Vitor Pereira, "Kesinlikle lig maçında da Konyaspor'a kaybetmeyi hak etmemiştik. Maç 1-1 iken 2-1'e getirecek fırsatlar yakaladık. Maçın son dakikalarında kalemizde bir gol gördük. Tabii ki o maçı da kazanalım isterdim. Kötü oynadık diye değil, son vuruşları iyi yapamadık diye kaybettik. Futbol, o gece bizim kazanmamızı istemedi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr