Cook, Pentagon'da düzenlediği günlük basın toplantısında, "Dabık IŞİD için öyle önemli ki, propaganda dergilerinin adını da Dabık koydular. IŞİD burada barbarca kıymlar gerçekleştirdi. Dabık halkını IŞİD baskısından kurtarmak için yürütülen operasyonlara katılan Türk ve Suriyeli muhalif güçleri alkışlıyoruz" diye konuştu.

Türk güçlerinin desteklediği Suriyeli muhalif güçlerin, uluslararası koalisyon güçlerinin de desteğiyle aralarında Dabık'in de bulunduğu 6 köy ve kasabayı IŞİD'den kurtardığını anlatan Cook, IŞİD son zaferini burada gerçekleşeceğini iddia etmişti, ancak bunun tersine Dabık'ta yenilgiye uğradılar dedi.

ABD Savunma Bakanlığı( Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Türk askerlerinin Musul operasyonuna katılıp katılmayacağının Irak ve Türk hükümetleri arasında çözülmesi gereken bir konu olduğunu söyledi. ABD'nin Türkiye ile Irak hükümetlerini aralarındaki sorunları görüşmeler yoluyla çözmeleri konusunda destek verdiğine değinen Cook, "Türk askerlerinin Musul operasyonuna katılıp katılmayacağına Irak ve Türk hükümetlerine bırakıyoruz" diye konuştu.

Ortak düşmanın İŞİD olduğunu anımsatan Cook, Musul dün gece başlayan Musul operasyonunun hızla ilerlediğini, on cephede Irak askerlerinin ve Peşmergelerin savaştığını, ABD ve öteki koalisyon güçlerinin de operasyona destek verdiklerini söyledi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr