Konserin solisti Macar çellist Laszlo Fenyoe. Sanatçı konserde bestecinin “Viyola ve Orkestra için Konçerto” sunun çello uyarlamasını seslendirecek.

BİFO, Penderecki’nin Lech Walesa’ya adadığı politik- sosyal göndermeleirn olduğu Polish(Polonya) Requiem “Agnus Dei” ile başlayacak olan konseri gene sanatçının 2.Senfonisi” ile noktalayacak.  Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın 6-7 Nisan günleri ünlü piyanist Rudolf  Buchbinder  yönetiminde verdiği “Buchbinder ile Tüm Beethoven Konçertoları” mükemmel konseri gibi çağın en önemli bestecilerinden Krzysztof Penderecki’nin eserlerini onun şefliğinde çalıyor olması da sadece orkestra tarihi için değil müzik tarihimiz için de çok önemli bir olay.

Çok sayıda önemli ödül ve nişana layık görülen Krzysztof Penderecki, 2013 yılında 41 İstanbul Uluslararsı Müzik Festivali’nde “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nü Müzik Direktörü Dr.Yeşim Gürer Oymak’ın elinden almıştı. Tören sonrasında Münih Oda Orkestrası şef Alexander Liebrech yönetiminde bestecinin dinleyicileri derinden etkileyen “52 Yaylı Çalgı İçin Hiroşima Kurbanlarına Ağıt” eserini seslendirmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr