Mahkeme heyeti, sanık avukatının olayla ilgili bilgisi olduğu öne sürdüğü Ferdi Yamuklu'nun ifadesi alınmak üzere duruşmayı 18 Mayıs'a erteledi.

Metin Avcı, 16 Eylül 2010'da Şanlıurfa'da eşine tecavüz ettiği iddiasıyla amcasının oğlu Engin Avcı'yı silahla vurup, boğazını bıçakla keserek öldürmekten 15 yıl hapis cezasına mahkum oldu. Sivas E Tipi Cezaevi'ne 2013'te nakli yapılan Metin Avcı, Elazığ'da yaşayan ve 19 Mart 2015 tarihinde kendisini ziyarete gelen eşi Leyla Avcı ile eşlerin özel görüşebildiği 'pembe oda' olarak nitelendirilen odada görüştü.

Metin Avcı, eşi Leyla Avcı'nın iddiaya göre amcasının oğlu Engin Avcı'yla kendi rızasıyla birlikte olduğunu itiraf etmesi üzerine, eşinin boğazını 3 santimlik meyve bıçağıyla keserek öldürdü. Metin Avcı hakkında TCK 82/1d maddesince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın 7'nci duruşması bugün Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık Metin Avcı duruşmaya, tutuklu bulunduğu Elazığ E Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Sanık Metin Avcı, "Eşimi çok seviyordum. Her şeyden önce çocuklarımın annesiydi" dedi.
Sanık avukatı ise ölen Leyla Avcı'nın, sanığın amcasının oğlu Engin Avcı ile birlikte olduğunu sanığın arkadaşı Ferdi Yamuklu'nun da bildiğini öne sürdü ve onun tanık olarak dinlenmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık avcının konuyla ilgili bilgisi olduğu ileri sürülen arkadaşı Ferdi Yamuklu'nun dinlenmesi için duruşmayı 18 Mayıs'a ertelendi.
Sanık Metin Avcı'nın tahliye talebi ise reddedildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr