Kaza, dün saat 19.35'te Patnos'un Eskikonak Köyü yakınlarında meydana geldi. Gittikleri Çamurlu Köyü'nde günlerini geçiren Budak Köyü İlköğretim Okulun müdüresi Berat Çivi ve arkadaşı Tes-İş Ortaokulu müzik öğretmeni Yunus Emre Erdoğan, iftara yetişmek için Patnos'a doğru yola çıktı. Berat Çivi yönetimindeki 61 KA 687 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. İttar vaktine 7 dakika kala meydana gelen kazada, sürücü Berat Çivi ile müzek öğretmeni arkadaşı Yunus Emre Erdoğan, otomobilden fırladı. Berat Çivi kaza yerinde can verirken, Yunus Emre Erdoğan ise ağır yaralandı. Patnos Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Erdoğan, doktorların tüm çabalarına karşın kurtarılamadı ve gece saatlerinde yaşamını yitirdi.

Trabzonlu olan Berat Çivi ile Tokatlı olan Ahmet Yunus Emre Erdoğan'ın ölüm haberini duyan meslektaşları, öğrencileri ve veliler, Devlet Hastanesi önüne akın etti. Acı haberle hepsi gözyaşı döktü. Yapılan otopsinin ardından genç öğretmenlerin cenazeleri, Trabzon ve Tokat'a gönderildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülürken, arkadaşları, öğretmenlerin 15 gün önce, tel örgüye başı sıkışan köpek yavrusunu kurtarma görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Görüntülerde, akşam üzeri köpek yavrusunun iniltisini duyan Berat Çivi ile Erdoğan, sesin geldiği yere gidince hayvanın başının tel örgüye sıkıştığını görüyor ve pense ile telleri kesip köpek yavrusunu kurtarıyorlar. Kurtarmanın ardından genç öğretmenler, yavru köpeğe yiyecek veriyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr