Türk Hava Yolları'nın (THY) uçağı, terör saldırısının meydana geldiği Brüksel Havalimanı'ndan kalkış yapamadı. Patlamanın yaşandığı saatlerde yolcu alımını bitiren ve körükten ayrılan, Türk Hava Yollarının Bürüksel- İstanbul seferini yapan A 321 tipi TK 1942 sefer sayılı uçak, Brüksel Havalimanı'ndan kalkamadı. Uçağın ne zaman kalkacağı henüz belli olmazken, Türk Hava Yollarının İstanbul- Bürüksel seferini yapan uçağı da Amsterdam’a yönlendirildi.

Patlamanın ardından havaalanının uçuşlara kapanması üzerine, THY’nin İstanbul-Brüksel seferini yapan uçağı Amsterdam Havalimanı’na yönlendirildi.

THY yetkililerinden alınan bilgiye göre İstanbul- Brüksel seferini yapan TK-1937 sefer sayılı uçak saat 08.27’de Atatürk Havalimanı’ndan kalktı. Yerel saatle 10.27’de Brüksel’deki Zevantem Havalimanı’nda olması gereken THY uçağı havadayken, Zevantem’de meydana gelen patlamalar nedeniyle önce yedek hava meydanı Liege’e , daha sonra da Amsterdam Havalimanı’na yönlendirildi. Bu arada THY’nin İstanbul-Brüksel ’e saat 11.50’de kalkacak olan TK 1943 sefer sayılı uçağı da ipta edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr