Balıkesir’in Erdek İlçesi’ne bağlı Paşalimanı Adası’nın Kablo koyundaki çalılık alanda yangın çıktı. Yerleşim bölgelerine doğru ilerleyen yangını söndürmek için Erdek’ten iki itfaiye aracı araba vapuru ile adaya gönderildi.

Marmara takımadalarından olan ve Erdek’e 8 mil uzaklıktaki Paşalimanı Adası’nın Paşalimanı Köyü yakınlarındaki Kablo Koyu’ndaki çalılık alanda, bugün saat 14.30'da belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle evlerin bulunduğu bölgeye doğru ilerledi. Vatandaşların kendi çabalarıyla müdahale ettiği yangının söndürülmesi için Erdek’ten iki itfaiye aracı araba vapuru ile  adaya gönderildi.

Paşalimanı Köyü Muhtarı Ziya Aykaç, yangının Kablo koyundaki bir teknenin bölgeden ayrılmasının ardından başladığını belirterek, evlere doğru ilerleyen yangının söndürülmesi için çalışmaların devam ettiğini, Erdek’ten gelen araçlarla yapılacak müdahale ile yangının kısa sürede söndürülmesinin beklendiğini söyledi.

HELİKOPTER MÜDAHALE ETTİ, YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Çalılık alanda çıkan ve yerleşim birimlerine doğru ilerleyen yangın, Orman Müdürlüğü’ne ait helikopterin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Paşalimanı Köyü Muhtarı Ziya Aykaç, rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyen yangının Mürivet Atakan'ın evine sıçramasının vatandaşların müdahalesiyle son anda önlendiğini belirterek, yangının kontrol altına alınmasında helikopterin müdahalesinin etkili olduğunu söyledi.

Adada yangın konusunda önlem alınması gerektiğini vurgulayan Aykaç, “Adadaki 5 köyde özel idare tarafından verilen her biri 2 bin 750 litrelik tankerler var. Bunların personeli de yok. Yangın çıkarsa, ‘traktörle çekip söndürün’ diyorlar. Balıkesir Büyükşehir Belediyesine dilekçe vererek burada sürekli bir ekip bulundurulmasını istedik. Yaz aylarında nüfus 5-6 bine çıkıyor. Ama teklifimiz kabul edilmedi. ‘Tankerleriniz var onunla yetinin’ diyorlar. Büyük bir yangında nasıl yetineceğiz. Yangın yollarının açılmasını ve bir ekibin sürekli adada bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr