AKP ile MHP'nin anlaşıp Genel Kurul'a getirdiği 'başkanlık anayasası' görüşmeleri sırasında dün akşam büyük bir kavga yaşanmıştı.

Büyük kavganın ardından bugün, zarar gören Meclis kürsüsü yenilendi. Genel Kurul saat 14.00'te yeniden toplandı. Birleşim, AKP ve CHP'li milletvekillerinin karşılıklı suçlamalarına sahne oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bir bardak çayımızı içmeye gelenler, dün buraya kanımızı içmeye gelmişler" deyince tartışmanın dozu arttı.

TBMM Başkanvekili, Genel Kurul'da tartışmaların dozu artınca birleşime 10 dakika ara vermek zorunda kaldı. Birleşim verilen aranın ardından yeniden başladı.

6. MADDE DE KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulu'nda anayasa değişikliği teklifinin Meclis'in bilgi edinme ve denetim yollarıyla ilgili 6. maddesinin oylaması sona erdi. Anayasa değişiklik teklifinin 6. maddesi de kabul edildi. Oylamada kullanılan toplam oy sayısı 483, 343 'Evet', 137 'Ret', 2 'Boş', 2 'Geçersiz' oy kullanıldı.

KRİTİK 7. MADDE DE KABUL EDİLDİ

Anayasa değişiklik teklifinde kritik 7. maddenin oylanması sona erdi. Partili Cumhurbaşkanı mümkün kılan 7. madde kabul edildi. Oylamada toplamda 482, 340 'Kabul', 136 'Ret' 4 'Boş', 2 'Geçersiz' oy kullanıldı.

AKP ve MHP'nin uzlaşısıyla Genel Kurul'a sunulan 18 maddelik anayasa değişikliği teklifinin en kritik maddeler olarak kabul edilen partili cumhurbaşkanını mümkün kılan 7. ve yürütme yetkisini TBMM'den alıp cumhurbaşkanına veren 8. maddelerinin de bugün görüşülmesi bekleniyor.

Anayasa değişiklik teklifinde kabul edilen diğer maddeler

(Fotoğraf: Yurdagül Şimşek)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr