Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanı olarak olağanüstü kongrenin ardından ilk kez topladığı MKYK’de partinin yürütme kurulu olan MYK üyelerini belirledi. Erdoğan’ın forslu makam arabasıyla geldiği toplantı salonuna Cumhurbaşkanlığı forslu Türk Bayrağı konuldu. MYK’de sınırlı değişiklik yapılması dikkat çekerken, kongrede MKYK listesine giremeyen Yasin Aktay, Nükhet Hotar ve Şaban Dişli’nin yerine 3 yeni isim girerken, Cevdet Yılmaz’ın da yeri kaydırıldı.

Erdoğan erken geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Başkanı olarak 3. Olağanüstü Kongre’de belirlediği yeni MKYK’sini dün topladı. Erdoğan, toplantı 14.15’te başlamasına karşın AKP Genel Merkezi’ne forslu makam arabasıyla saat 12.30’da geldi. Parti genel merkezinin 8. katında Erdoğan için yeniden düzenlenen makam katına geçen Erdoğan, toplantı saatine kadar burada parti yöneticileriyle çalıştı. Genel merkez binasına Erdoğan’ın büyük boy posteri ve parti bayrağı asıldı. MKYK salonunda Erdoğan’ın hemen soluna Cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan Türk Bayrağı konuldu

MKYK toplantısında partinin yeni yöneticilerinin yer aldığı MYK de belirlendi. Tüzük değişikliğiyle yaratılan yeni makam genel başkanvekilliğine Binali Yıldırım getirildi. 3. Olağan Kongre’de genel başkan yardımcıları Yasin Aktay, Nükhet Hotar ve Şaban Dişli, MKYK dışında kalmıştı. 14 kişiden oluşan MYK’de 11 isim yerini korurken, yalnızca Aktay, Hotar ve Dişli’den boşalan yerlere seçim yapılması dikkat çekti. Aktay’dan boşalan İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Ravza Kavakçı Kan, Hotar’dan boşalan Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Hamza Dağ, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na kaydırılan Cevdet Yılmaz’dan boşalan Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Mahir Ünal getirildi. Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Genel Sekreter Abdulhamit Gül yerini korudu.

Kabinede de 'sınırlı' işareti

Erdoğan’ın MYK’de sınırlı değişiklik yapması, kabineye kaydırılacak isimler arasında konuşulan Fatih Şahin, Abdülhamit Gül ve Mehdi Eker’e parti yönetiminde yeniden görev vermesi kabinede de sınırlı bir değişiklik olacağı şeklinde yorumlandı. Parti kulislerinde, kabinedeki değişikliğin 2-3 isimle sınırlı kalacağı konuşuluyor.

Grupta konuşacak

Toplantı sürerken açıklama yapan yeni Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK’de halkoylaması ve 2019 seçimlerine hazırlıkla ilgili değerlendirilmelerin yapıldığını, teşkilatların yıl sonuna kadar performansları ve başarı oranlarının değerlendirilmesine karar verildiğini söyledi. Ünal, 15 Temmuz darbe girişiminin toplumsal yansımaları ile terörle mücadelenin de ele alındığı toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun MKYK üyelerini bilgilendirdiğini anlattı. MYK üyelerinin MKYK’deki temayüle göre seçildiğini belirten Ünal, kabine değişikliğine ilişkin bir soru üzerine, bu konunun Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından değerlendirileceğini belirtti. Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü grup toplantısına katılacağını bildirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr