Engelli Web’de yer alan bilgiye göre ; Cumhuriyet, Hürriyet, Diken ve Sol Org.'da yayınlanan bazı haberlere erişim 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli geldi.

cumhuriyet.com.tr 'Panamacı Türkler, Elhamdülillah off-shore’cuyum, Anafor operasyonu'nda yargılama devam etti, Örgütün yöneticisi değilim' başlıklı haberleriyle maruz kaldı. Erişim engeli gelen haberlerden birinin 'Panamacı Türkler yarın Cumhuriyet'te' anansuna gelmesi dikkat çekti.

Szö konusu haberlerde Söz konusu haberde 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sürecinde “Milletin a…. koyacağız” sözüyle ünlenen işadamı Mehmet Cengiz’in haberleri var.

Ne olmuştu?

Panama Belgeleri’yle, zengin ve muktedirlerin servetlerini gizlemek için çevirdiği dolaplar ortalığa saçılmıştı. Dünyanın önde gelen off-shore hizmetleri firmalarından Mossack Fonseca’ya ait 11 milyondan fazla belgenin ‘sızdırıldığı’ skandalda adı geçen 140 şirketin, bir siyasetçi ya da kamu görevlisinin doğrudan ya da aileleri yakınlarıyla bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı.

Müşteriler arasında eski ya da halen görevi başında 72 devlet başkanı ya da başbakan da bulunuyor.

Belgeleri sızdıran ve John Doe mahlasını kullanan kişi amacının dünya genelinde gittikçe artan gelir eşitsizliğiyle mücadele etmek olduğunu söylemişti.

Belgeler ilk olarak geçen yıl nisan ayında Alman gazetesi Suddeutsche Zeitung’a ulaştırıldı. Kimin sızdırdığı gizli tutuldu.

Gazete, belgeleri Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’yla paylaştı. Konsorsiyum da belgeleri BBC, Guardian ve Le Monde gibi güvenilir gazete ve televizyonlara incelemeleri için gönderdi. Toplamda 78 ülkede çoğu gazete ve tv olmak üzere 107 medya kuruluşuyla paylaşılan belgeleri yaklaşık bir yıl boyunca 370 gazeteci doğrulatıp irdelemeye uğraştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr