Cameron'ın bugün, personelinin vergi kaçırmasını durdurmayı başaramayan ticari şirketlere ceza getirileceğini içeren bir yasa tasarısını açıklaması bekleniyor.

Söz konusu tasarıya göre, firmalar çalışanlarının vergi kaçakçılığından yararlanmalarını durdurmamaları halinde dolayı cezai yükümlülüğe tabi tutulacak.
Financial Times'ın aktardığına göre, Cameron söz konusu tasarıyı, bazı banka, hukuk firmaları ve muhasebe şirketlerinin muhalefetine karşın kanun olarak geçirmesi yönünde milletvekillerine baskı yapacak.

Panama belgelerinde adı geçen babasının offshire hesabında kendisinin de hissesinin olduğunu bir süre sonra kabul eden ve kamuoyunu kandırmakla suçlanan Cameron'ın kendini aklamak için böyle bir girişimde bulunduğu ifade ediliyor.

Geçtiğimiz hafta babasınının kurduğu şirkette hissesi olduğunu kabul eden Cameron giderek artan medya ve kamuoyu baskısının da sonra vergi beyannamesini açıklamak zorunda kaldı.
Ana muhalefet lideri olarak görev yaptığı son yıl ile başbakanlık yaptığı yılları kapsayan vergi beyannamesi Başbakanlığın internet sayfasında yayınlanırken Başbakanlık, Cameron'ın vergi kayıtlarına ilişkin paylaşılan bilgilerin, tartışmalara açıklık getirilmesi çerçevesinde yayımlandığını kaydetti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr