Dün ilk baskısını yapan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi Gaziantep katliamının ele alındığı ‘Mahallede çocuk bırakmadılar’ manşetiyle bayilerdeki yerini aldı. Gazetenin ilk sayısının sürmanşetinde, tutuklanan Özgür Gündem gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve gazetenin Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın tutuklanmasına yer verdi. Bayi raflarında yer almaya başlayan gazetenin ilk editör yazısında ise şu ifadelere yer verildi: “Yeni başlangıçlar her zaman heyecanlıdır; bazen sıkıntılıdır, bir sürü şey ters gider, taşlar yerine oturana kadar işler ağır aksak yürür, küçücük bir sorunu çözebilmek için insanüstü bir çaba gerekir. Ama o kıpır kıpır coşkuyu da hissedersiniz. Çünkü bilirsiniz ki yolun sonu aydınlıktır, ferahtır.”

Aslı için ‘yazı nöbeti’

Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu Üyesi ve yazar Aslı Erdoğan’a destek olmak için yazı nöbeti başlatıldı. “Aslı’nın Arkadaşları” tarafından başlatılan nöbetle, her gün bir yazar, sanatçı düşünce ve düşünceyi ifade özgürlüğünü savunmak adına yazılar yazacak. Yazılar, Aslı Erdoğan’ın hapishaneden yazılarının da yer alacağı, ilk sayısı dün yayımlanan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinde yer aldı.

Murat Uyurkulak’ın dünkü yazısıyla başlayan nöbete katılacak yazarlar arasında; Anıl Mert Özsoy, Aslı Tohumcu, Aslı K. Peker, Asuman Susam, Burhan Sönmez, Ertuğrul Mavioğlu, Irmak Zileli, Pınar Öğünç de bulunuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr