Gazeteciler Cemiyeti'nde basınla bir araya gelen Özgecan'ın babası ve Dernek Başkanı Mehmet Aslan, derneğin Genel Sekreteri Kunter Kurt ile birlikte açıklamalarda bulundu. Kızının hayalini gerçekleştirmek adına kurulan derneğin planlarını anlatan Aslan, Vali Özdemir Çakacak'ın desteğiyle başlatılan SMS kampanyasını hatırlatarak, ''Rehabilitasyon merkezinin kurulması için bir çalışma içerisindeyiz. Özgecanlar, kadınlar, çocuklar için, taciz, tecavüz ve şiddet gibi konularda farkındalık oluşturarak, mücadele etmek için ayağımızın biri Ankara'da olacak. Başlatılan SMS kampanyasından elde edilecek gelirle Özgecan'ın hayali olan rehabilitasyon merkezi kurulacaktı. Bunun için bir dernek kurulması gerekiyordu. Bu nedenle 2015 yılının mart ayında Özgecanlar Derneği'ni kurduk" dedi.

REHABİLİTASYON MERKEZİ KURACAKLAR

Yaşanılan olayın ardından zihnini toplama ve kendine gelme süresinin 1 yıl aldığını ve derneğin faaliyetlerine bugün itibariyle yoğun olarak başlayacaklarını belirten Mehmet Aslan, ''Bildiğiniz gibi daha önce çok sayıda kişiden bağış ve yardım teklifi geldi. Dernek kurulmadan önce bunu kabul etmedim. Derneğin faal olmasıyla birlikte ise rehabilitasyon merkezinin kurulması için bağışları alacağız. Kurumsal yapımız oluştuktan sonra medyanın desteği tabii ki Özgecanlar için bir başka oldu. Bu rehabilitasyon merkezi aslında benim de hayalim. Merkez sadece şiddet görmüş kadın ve çocuklar için değil uyuşturucu kullanan çocuklar ve sokak çocuklarının, ailelerin eğitimleri için de önemli yer alacak" diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ise, olayın meydana geldiği günden itibaren basının aileyle birlikte yaşananlara tanıklık ettiğini, medya olarak her zaman bu tür faaliyetlerin arkasında olacakları mesajını verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr