Galatasaray'ın başkanı Dursun Özbek, UEFA ile yapacakları görüşme için Cenevre'ye giderken havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Sarı kırmızılıların ligin 22. haftasında konuk ettiği Trabzonspor'u 2-1 devirdiği maçta müsabakanın hakemi Deniz Ateş Bitnel'in performansı karşılaşmanın önüne geçti.
Başkan Özbek yaşananlar hakkında üzüldüğünü dile getirdi. Saha içinde yaşanan olaylar hakkında konuşmak istemediğini dile getiren Özbek, "Karşılaşma daha sonra çığırından çıktı. Her iki taraf aleyhine de verilen kararlar var. Bugün Merkez Hakem Kurulu (MHK) toplanıyor. Onlar konuyu değerlendireceklerdir. Salih Dursun’un yaptığı hareketi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) değerlendirecektir. Hakemin performansı da MHK’nın sorumluluğu… Biz yönetici olduğumuz için saha içinde yaşanan olayları yetkililere bırakmak istiyorum." dedi.

"TÜRKİYE'NİN BUNA İHTİYACI YOK"
Trabzonspor'un başkanı Muharrem Usta ile maçın ardından konuşmadıklarını söyleyen Başkan Özbek, "“Kendisi çok beğendiğim bir başkan… Maçtan önce de birlikte yemek yedik. Onlar da UEFA ile sıkıntı yaşıyorlar. Bilgi paylaşımında bulunduk. Maçtan sonra da camiasını rahatlatmak için açıklamalarda bulundu. Keşke karşılaşma saha içinde yaşanan olaylar olmadan sona erseydi. Türkiye’nin buna ihtiyacı yok!” diyerek konu hakkındaki konuşmasını noktaladı.

UEFA FFP ile ilgili gelen sorulara da yanıt veren başkan, "Savunmamızı yapmaya gidiyoruz. Haklı gerekçelerimiz var. Toplantıdan Galatasaray lehine bir sonuçla döneceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr