Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşma yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Özellikle futbolun şike olaylarıyla ilişkilendirilmesine son derece karşıyım. UEFA'nın bu tip uygulamalara neden hassas olduğunu açıkladım bir tv kanalında yanlış anlaşıldı. TFF de beni PFDK'ye sevk etti. İnsanlar alıngan olabilir. Fakat benim konuşmam da hiç kimseye bir gönderme yoktur. Yaptığım açıklamaları, deşifrelerini okumuşsunuzdur. Kimseyi rencide etmedim" dedi.

Federasyonun içeriğini bildirmeden, sadece tapeyi gönderip, sportmenliğe aykırı diye savunmasını istediğini ifade eden Özbek, "Federasyona yazdığım mektupta, kullandığım ifadelerin içinde sportmenliğe aykırı bir husus olmadığını ifade ettim İsterlerse bana müebbet versinler, isterlerse Taksim meydanında assınlar, Galatasaray değerlendirinden ödün vermem. Ben bugüne kadar Galatasaray değerlerinden ödün vermedim, vermem" dedi.

"ÜLKEMİZ ADINA UTANÇ VERİCİDİR"

"Galatasaray tarihine baktım 111 yılda hiçbir Galatasaray Başkanı şike nedeniyle hapse girmemiştir." diyen Özbek, "Kulübümüze atılan şike ithamını aynen kendilerine iade ediyoruz. Gündemi değiştirebilmek adına her türlü iftiraya başvuran birinin yöneticilik yapıyor olması ülkemiz adına utanç vericidir" ifadelerini kullandı. 

Dursun Özbek, "Yönetimler UEFA uyarılarını dikkate almamış. UEFA da, 'yeter' dedi. 4 Aralık'a bize gün verdiler, 'gelin bize ne olduğunu açıklayın. O günkü şartlarda yönetimlerin hazırladığı raporlarla, UEFA'nın elindeki veriler uyuşmamaktadır" dedi.

"164 MİLYON EURO ZARAR"

Altyapıya harcadıkları paraları zarar olarak gösterdiklerini, onların altyapıya yapılan harcamaların zarar olmadığını söylediğini ifade eden Özbek, "2012-13 sezonunda 38, 2013-14 sezonunda 70, 2014-14 sezonunda ise 55 milyon euro zarar etmişiz. Toplamda 164 milyon euro" dedi.

"1+1 AVRUPA'DAN MEN CEZASI VERMEK İSTİYORLAR"

UEFA'ya, Türkiye'deki muhasebe sistemi ve yaşanan olayların futbola ilgiyi azalttığını anlattıklarını söyleyen Özbek, "Dedim ki Galatasaray zarar etmiş, ama borçlarını ödemiş. Vergilerini ödemiş, sporcu paralarını ödemiş. Bu yönetimin cesaretlendirilmesi için bir ceza almamamız gerektiğini belirttim ve izleme süresinin uzatılmasını istedim. Fakat uzatmadılar. Bize 1+1 Avrupa'dan men cezası vermek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

AYRINTILAR GELİYOR...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr