Habertürk'ün haberine göre, Şile'deki evinden İstanbul'a gelmek üzeri dün saat 11.00 sıralarında yola çıkan 70 yaşındaki tiyatro ve sinema oyuncusu Mustafa Alabora, trafik kazası geçirdi.  

Alabora'nın otomobili İstanbul istikametine doğru yol alırken, karşı yönden gelen ve hatalı sollama yapan araçla kafa kafaya çarpıştı.

O anlar otomobilin sürücüsünün yaptığı Periscope yayını ile saniye saniye internetten yayınlandı.

Görüntülerde tehlikeli şekilde araç kullanan sürücünün, karşısına çıkan kamyondan kaçmaya çalıştığı görülüyor.

Vücudunda kırıklar oluşan Alabora'nın ise tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Başhekimi Dr. Demet Dinç, Alabora'nın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Dinç, Alabora'nın geçirdiği trafik kazası sonrası ambulansla hastanelerine getirildiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Yapılan muayene ve tetkikler sonucu sol ayak bileğinde kırık, sağda kaburga kırıkları ve omurgada tek seviyede kırık olduğu tespit edilmiştir. Yoğun bakım ünitesinde izlenmekte olan Alabora'nın şuuru açık ve hayati bulguları normal sınırlardadır. An itibariyle acil ameliyat planlanmayan hastamızın takip ve tedavisine yoğun bakım ünitemizde devam edilecektir.”

İki otomobil hurdaya döndü

Kazada iki otomobil de hurdaya dönerken, yardıma koşan vatandaşlar yaralıları araçlardan çıkarttı. Bilincininin açık olduğu görülen oyuncu Alabora ve diğer eraçtaki Enes G. ve Berkay Y. Şile Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sağlık durumu ciddi olan Enes G. ameliyata alınırken, arkadaşı Berkay Y.'nin durumun iyi olduğu öğrenildi.

Kamyonu sollamaya çalışıyordu

Olayla ilgili jandarma ekipleri soruşturma başlatırken kazayı gören görgü tanıkları, 34 NV 4180 plakalı arıcın çok hızlı bir şekilde önündeki kamyonu sollayıp geçmek isterken, Alabora'nın kullandığı araca çarptığını anlattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr