Tiyatro sanatçısı Melek Baykal, Avcılar'da düzenlenen 'Tiyatro Festivali' kapsamında sahnelenen iki perdelik komedi Ahududu'nun finalinde salondaki Atatürk posterini iki eliyle göstererek "Aydınlık güzel günlerimiz gelecektir tekrar" derken, dekordaki saatin 09.05'i gösterdiği dikkat çekti.

Avcılar Belediyesi 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle 'Tiyatro Festivali' düzenledi. Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi'ndeki etkinlik Tiyatro Ak oyuncularının 'Ne Seninle Ne Sensiz' isimli oyunu ile başladı. Tiyatro etkinliği dün gece Suna Keskin, Melek Baykal, Nedim Saban, Cem Güler, Halim Ercan, Dicle Alkan, Birol Engeler, Özgür Yetkin ve Bülent Seyran'ın rol aldığı iki perdelik 'Ahududu' oyunu ile devam etti. Ücretsiz oyun büyük ilgi görürken 400 kişilik salon tıklım tıklım doldu. 

Joseph Kesselring'in yazdığı, Nedim Saban'ın uyarlayıp yönettiği 'Ahududu' oyununun dekorunu Barış Dinçel, kostümlerini Günnur Çaras hazırladı. Yaşlı iki kadının yalnızlığa karşı buldukları yöntemi konu edindiği oyunda Suna Keskin'in yanı sıra uzun süre sonra bu eserle tiyatroya dönen Melek Baykal ile Cem Güler, Halim Ercan, Dicle Alkan, Birol Engeler, Özgür Yetkin ve Bülent Seyran rol aldı.

İki yaşlı kadının konaklarına kalmaya gelenleri öldürerek bodruma gömmelerini konu alan iki perdelik komedinin sonunda Melek Baykal iki eliyle salonun duvarındaki Atatürk posterini göstererek "Aydınlık güzel günlerimiz gelecektir tekrar" derken büyük alkış topladı.

Sanatçılara çiçek ve teşekkür plaketi verilirken mikrofonu alarak konuşan Avcılar Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Özkan Alıntaş, Melek Baykal'ın "Aydınlık günler" diyerek Atatürk'ü gösterdiğini vurgularken oyunun dekorundaki saatin o anda 09.05'i gösterdiğine vurgu yaparak  "Şuradaki saate bakmanızı istiyorum. O saat aydınlık Türkiyemiz için çok önemli" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr