Oyuncu Hakan Gerçek'in kızı E. Gerçek, sevgilisi M.Ü.'den geçen yıl ayrıldı. İddiaya göre M.Ü. bir süre sonra genç kızın cinsel içerikli fotoğraflarını ve cep telefonu numarasını arkadaşı Orhan A.'ya gönderdi. Orhan A. ise genç kıza kendisinde bulunan fotoğraflarını göndererek, "Eğer bana cinsel içerikli video göndermezsen bu fotoğrafları ve daha fazlasını sosyal medyada yayarım" diyerek şantajda bulunmaya başladı. Korkudan ne yapacağını bilemeyen E. Gerçek, çaldırdığı sosyal medya hesabından kendisine ait çıplak fotoğrafların paylaşılması üzerine durumu ailesine anlattı.

'KORKUTMAK İSTEDİM'

Baba Hakan Gerçek ve anne Yeliz Gerçek, kızlarının yaşadığı durumu savcılığa bildirdi. İstanbul Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Şantajda bulunan numara tespit edildi. Şüpheli Orhan A.'ya ulaşan savcılık, 22 yaşındaki gencin ifadesini aldı. İfadesinde, "Ben M.Ü.'nün arkadaşıyım. Onun sosyal medya hesabı çalınmıştı. Ben de hesabını geri alma karşılığında video istedim. O da bana E.'nin telefon numarasını ve fotoğraflarını attı. Ben herhangi birinin videosunu istemiştim. Sonra E.'ye mesaj at, 'Kendin iste' dedi. Bunun üzerine mesaj attım. Sahte bir sosyal medya hesabı açtım. E.'yi korkutmak için çıplak fotoğraflarını yayımladım" dedi.

19 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Yürütülen soruşturma sonunda, anne Yeliz Gerçek'in müşteki olarak yer aldığı iddianame hazırlandı. Orhan A.'nın genç kızla cinsel birliktelik yaşaması için şantajda bulunduğu, hukuka aykırı olarak ele geçirdiği cinsel içerikli fotoğrafları yayımlayarak ifşa ettiği anlatıldı. Orhan A. hakkında 19 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava, Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (Sabah)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr